פיצויי פיטורים עבור הורדת יום עבודה בשבוע-דיני עבודה

  • האם מגיעים פיצויי פיטורים על הורדת ימי עבודה
    מישמיש | 04/04/2009 00:43

    בשל קשיים כלכליים החליטה הנהלת החברה להוריד לכל עובדיה יום עבודה בשבוע - כלומר הורדה של 20% במשכורת. הודיעו לכולנו יומיים לפני כניסת הנוהל החדש לתוקף, כאשר מיד יום לאחר מכן אילצו אותנו לחתום על טופס הסכמה על כך. בטופס לא היתה הסכמה על אידרישת פיצויים (אלא אם אני בוחרת להתפטר). אני עובדת בחברה שלוש שנים במתכונת שהיתה מלאה - 186 שעות חודשיות. שאלתי היא - האם אני זכאית לדרוש פיצויים בגין אותו יום בשבוע שהורידו לי?

    • פיצויי פיטורים עבור הורדת יום עבודה בשבוע-דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 04/04/2009 21:00

      אם ההורדה בוצעה בהסכמת העובד הוא אינו זכאי לתשלום פיצויי פיטורים. אם הדבר נכפה עליו הוא יהיה זכאי. במקרה שבו עקב קשיים כלכליים אמיתיים קוצצה המשרה לכל עובדי החברה (ולא רק לחלק ממנה) יכול להיות שבית הדין לא יאשר זכאות לפםיצויי פיטורים שכן החברה נוקטת בהליכי הבראה המותרים בתנאים מסויימים.

      • הרעת תנאי עבודה לאחר חזרה מחופשת לידה
        מישמיש | 05/04/2009 17:27

        אותה הרעה בתנאי עבודה ששאלתי לגביה - הורדת יום בשבוע שמשמעה הפחתה של 20% במשכורת, בוצעה לגבי שבוע לאחר חזרתי מחופשת לידה (שמתוכה חודשיים בחל"ת). האם זה חוקי? האם גם אם חתמתי על מכתב הסכמה אין לו משמעות בחוק ולמעשה אסור היה להחתים אותי על דבר כזה? הבנתי ש 60 יום אסור לגעת לי בתנאי העסקה. זה נכון?

        • הרעת תנאי עבודה לאחר חזרה מחופשת לידה- דיני עבודה
          עו"ד בן נתן שי | 05/04/2009 20:15

          במהלך 60 יום לאחר חזרתך מחופשת לידה לא ניתן לפטרך ולא ניתן לפגוע בתנאי עבודתך. אם אולצת לחתום על מסמך הסכמתך אינה תקפה ואולם את צריכה להתריע על כך שאןלצת לחתום בניגוד לרצונך בהזדמנות הראשונה שאם לא תעשי כן תיחשבי כמקבלת על ידי התנהגותך את השינוי שבוצע. חג שמח.

          • תודה רבה על העזרה והתגובה המהירה  לת
            מישמיש | 05/04/2009 22:47