תשלום משכורת חלקית- דיני עבודה

  • תשלום משכורת חלקי לעובד זר חוקי
    מאיה | 03/04/2009 23:12

    שלום רב בעלי עובד עם קבלן שיפוצים אשר משלם לו בכל חודש משכורת. לפני חודשים מספר הם עשו הסכם בע"פ שמ עתה המשכורת של בעלי תהיה חודשית ולא יומית,וזה מבטיח לו שבין פרוייקט לפרוייקט אם אין עבודה,עדיין בעלי יקבל את המשכורת במלואה גם אם לא עבד חודש מלא. בחודש מרץ האחרון,נסע הבוס ל 4 ימים לחו"ל וכמו כן לא היתה עבודה כל החודש. בגלל המיתון אין עבודה,לפי ההסכם הבוס אמור להמשיך לשלם לבעלי משכורת מלאה אך זה לא מה שקורה בפועל,בעלי קיבל החודש משכורת יחסית לפי הימים שעבד בלבד. השאלה היא אם אפשר לתבוע את המעביד על הסכם בע"פ שלא עמד בו ? וגם, הוא משלם לבעלי במזומן ונראה לי שהוא לא משלם לבעלי ביטוח לאומי או ביטוח עבודה כל שהוא והוא לא נותן לו תלוש משכורת. האם אוכל לדווח לביטוח לאומי ולתת את פרטיו של בעלי שכן יהיה מבוטח? אין לו עדיין ת.ז ישראלית אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לנו תודה רבה.

    • תשלום משכורת חלקית- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 04/04/2009 21:04

      הסכם בע"פ טוב כהסכם בכתב ועל כן אם הוסכם על תשלום משכורת חודשית בע"פ ההסכמה תקפה והצדדים צריכים לעמוד בה. ניתן בהחלט לתבוע את המעביד על פי ההסכם שבע"פ שלא עמד בו. אי מתן תלוש משכורת היא עבירה פלילית חמורה ויש לעמוד על קבלת תלוש משכורת. עליכם לבדוק בביטוח לאומי האם מופרשים לבעלך דמי ביטוח לאומי. אם בעלך עובד זר בעל רשיון עבודה והיתרים כחוק זכויותיו כזכויות עובד ישראלי. חג שמח!

      • תודה רבה על התשובה המהירה :)  לת
        מאיה | 05/04/2009 00:57