זה דחוף לי תנו לי התייחסות בבקשה!!!!

  • הודעה מוקדמת מספר שאלות דחופות חייבת תשובה ליום א'
    מישהי | 03/04/2009 10:35

    שלום רב! יש לי מספר שאלות דחופות מאד אני חייבת תשובות עד ליום ראשון! ניתן לי מכתב פיטורין ב29/3 ובו רשום ניתנת לך התראה של 16 ימים. הסכמתי עם המעביד בע"פ שאעבוד עד 7/4 ואז אעזוב. 1)האם חייב להיות מצוין תאריך העזיבה או שמספיק הנוסח שכתבתי למעלה? 1) מה ענין ההודעה המוקדמת אומר לגבי? האם אני ממשיכה לקבל תשלום עבור ימי עבודה מלאים עד לגמר ה16 יום? מה זה אומר מבחינת ימי החופש בפסח, האם הוא "ניצל" את ההזדמנות על מנת לשלם לי פחות בגלל ימי החג שנופלים באמצע? 2) דיברנו לאחר מכן והוא שאל אותי אם אוכל להישאר עוד מעבר ל7/4 כי ראה שהחפיפה בלתי אפשרית ויש בלאגן במשרד... בטיפשותי כי רבה התלהבתי ואמרתי כן בטלפון... לאחר מכן למדתי קצת את החומר ופתאום נראה לי שאני עומדת להיות פראיירית גדולה! במקום לשבת בבית ולקבל כסף עבור ההודעה המוקדמת, אני עלולה למצוא את עצמי יושבת במשרד! ואולי אפילו אעבוד בפחות שעות מהמשרה המלאה שעבדתי בה! אני מלאת חרטות ואני הולכת ביום ראשון לומר לי כי התחרטתי ואני לא מעונינת להאריך את תקופת שהותי שם. האם יש כאן סכנה? האם הוא עוד מסוגל להתנקם בי על כך? אני חוששת מאד שידי (שוב) תהיה על התחתונה כי הוא עוד חייב לי מכתב המלצה, אני מפחדת שהווא יפעיל סנקציות של אי תשלום חובותיו עכשיו... האם ה"כן" הפזיז שלי עושה אותי מחוייבת עכשיו בצורה כלשהיא? האם אפשר להתחרט? אודה מאד על תשובה מיקצועית ומהירה!

    • זה דחוף לי תנו לי התייחסות בבקשה!!!!  לת
      מישהי | 03/04/2009 14:19

    • הודעה מוקדמת- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 04/04/2009 11:54

      בתקופת ההודעה המוקדמת המעסיק יכול להחליט שהוא מוותר על נוכחותך בעבודה. זה לא מונע ממך לקבל את התשלום עבור מלוא תקופת ההודעה המוקדמת. את יכולה להחליט שאת לא מופיעה לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת אבל המשמעות של החלטתך היא שלא תהיי זכאית לקבל את התשלום על התקופה שלא הגעת לעבודה. בתקופת ההודעה המוקדמת התנאים שחלים על הצדדים הם אותם התנאים שחלים בזמן העבודה. לא ברור ממכתך של מי הייתה היוזמה להפסיק ב- 7.4. אם זה שלו- את זכאית למלוא התשלום. אם זה ממך- עלולה להיות בעיה בתשלום ההודעה המוקדמת. את לא חייבת להיות בתקופת החפיפה אבל המשמעות של זה היא שלא תהייה זכאית לתשלום. כמו כן לא ברור איפה צריך להיות מצויין מועד העזיבה- אם הסכמתכם נערכה בכתב כמובן שזה צריך להופיע בהסכמה. ימי החג אינם משפיעים- בכל מקרה למעט זה שאת החלטת לא להגיע יותר לעבודה תהיי זכאית לתשלום על ימי החג. בהצלחה.