פיטורים לאחר 10 חודשים- דיני עבודה

  • פיטורין לאחר 10 חודשים, הוספת טענה בשלב דיוני מאוח
    גל | 02/04/2009 15:50

    שלום העסקתי עובדת לתקופה של 10 חודשים, אשר במהלכם היה ברור כי אינה מתאימה לאחר 10 חודשים פיטרתי אותה במכתב. העובדת הגישה תביעה לבית הדין בטענה שהעסקתי אותה בפועל חודשיים מוקדם מהתאריך שהצהרתי. הצלחתי להוכיח (עוד לפני שלב ההוכחות) כי העובדת קיבלה הבטחת הכנסה והיתה בתוכנית הכשרה מטעם המדינה, כך שלא יכול להיות שהועסקה על ידי. מכיוון שכך עורך הדין של העובדת הוסיף בדיון כי בעצם הפיטורין לא היו חוקיים כי פיטרתי מתוך כוונה להתחמק מפיצויי פיטורין השופטת אמרה בקדם שהוא אינו יכול לטעון טענה זו לראשונה, כי לא כתב זו בכתב התביעה. שאלתי, בדיון ההוכחות שצפוי לי בעוד מספר ימים, בודאי עורך הדין של העובדת יטען שוב כי פיטרתי מתוך כוונה להתחמק. ברצוני להתגונן ולומר לי כי אינו יכול לשנות חזית בשלב זה שאלתי האם ניתן בכלל למנוע דיון בנושא זה מכיוון שלא הועלה בתביעה המקורית ואם לא, כיצד עלי להתגונן מפני טענה כזו (אגב, באמת לא פוטרה מטעמים אלו, אלא פשוט לא התאימה. לפני הפיטורין שנערכה שיחה ובה העובדת נקראה לסדר, והעובדת מצידה השיבה שניתן לפטרה במידה ולא מוצאת חן התנהגותה, ואכן לאחר מספר ימים , כך עשיתי) תודה

    • פיטורים לאחר 10 חודשים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 04/04/2009 22:39

      לא כל פיטורים לאחר 10 חודשים מזכים אוטומטית בפיצויי פיטורין אלא רק אם הוכח שזה נעשה על מנת להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים. אם הפיטורים נעשו כי העובדת לא טובה וניתו להוכיח זאת היא לא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. שים לב כי בית הדין כבר הכיר בפיטורים אחרי 9 חודשים בלבד כפיטורים בסמוך לשנה על מנת להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים. לגבי אסטרטגיית ניהול המשפט- נא פנה לעו"ד. רק נציין כי הצד השני ביצע "שינוי חזית" האסור במהלך דיון בבית המשפט. בהצלחה וחג שמח.