למעשה אתה בחל"ת

  • המעסיק אינו מספק לי עבודה
    דניאל | 31/03/2009 18:28

    ערב טוב, הנני עובד מהבית במשרד העוסק בנדל"ן. עם קבלתי לעבודה, לפני כשלושה חודשים, הוסכם כי היקף העבודה יהיה כחצי משרה. למרות זאת, בחודש האחרון המעסיק שלי אינו מספק לי עבודה כלשהי, ללא מתן הסברים כלשהם. ניסיתי כמה פעמים לדבר איתו על כך, אך הוא טוען כי הוא עסוק מאוד בפרויקטים אחרים של המשרד... בינתיים, הוא מתעלם ממני לחלוטין ומשאיר אותי תלוי באוויר. יש לציין שבשום שלב הוא לא דיבר על חופשה או על סיום ההתקשרות. בקיצור, אני לא מועסק ולא בלתי מועסק... כיצד עליי לנהוג ? האם קיימת פה עילה לתביעה ? תודה מראש, דניאל

    • למעשה אתה בחל"ת
      עו"ד רענן קריב | 31/03/2009 18:36

      למעשה הוציא אותך המעסיק לחל"ת שמשכו אינו ידוע. זהו אקט השקול לפיטורים. אלא שבוותקך, זכויותיך כמפוטר מאד מצומצמות. הוצא לו הודעה בכתב שאם תוך 7 ימים הוא לא יספק לך עבודה - תראה עצמך מפוטר ותהיה חופשה לחפש עבודה אחרת.

      • אבל מה לגבי הנזק שנגרם לי?
        דניאל | 31/03/2009 18:41

        הרי אם הייתי מפוטר או מוצא לחל"ת, הייתי מחפש אחר עבודה אחרת. לעומת זאת, במקרה הספציפי של חוסר בהירות מצד הבוס, לא עשיתי זאת מכיוון שלא יכולתי להעריך שאני אכן בחופשה וקיוויתי שהמצב ישתפר. האם אני אוכל לתבוע בגין החודש שבו לא הועסקתי ויכולתי להיות מועסק במקום אחר אם הבוס היה כנה וישיר איתי ? תודה על התשובה המהירה !

        • תבע. סיכויים 50/50, תפרנס עורך דין ותראה כסף אולי בעוד שנתיים. בהצלחה. או שתיסע הלאה ותניח את הסיפור  לת
          עו"ד רענן קריב | 31/03/2009 18:43

          • תודה רבה !  לת
            דניאל | 31/03/2009 18:44