השאלה לא מובנת

  • תשלום דמי אבלות
    גילה | 31/03/2009 14:45

    שלום, אבא שלי נפטר בתאריך 8/3/09, יום א' באותו יום קברנו אותו, התחלנו לשבת שבעה כבר ביום א', ועלינו לקבר ביום א' 15/3/09, בשבת לא עולים לקבר. האם המעביד צריך להוריד לי יום אחד מהחופשה ולא לשלם. בתודה

    • השאלה לא מובנת
      עו"ד רענן קריב | 31/03/2009 15:07

      קודם כל, שלא תדע צער. לא מובן מה אתה שואל. יום חופשה הוא בתשלום והוא מנוכה מיתרת החופשה הצבורה.

      • חופשה מימי אבלות
        גילה | 31/03/2009 15:23

        הוא שילם לי עבור 5 ימים ואת יום א' 15/3/09 המעביד הוריד לי מהחופשה שלי.

        • אז מה הבעיה? יום א' השני אינו יום שבעה.  לת
          עו"ד רענן קריב | 31/03/2009 15:48

          • זה יום עליה לבית הקברות
            גילה | 31/03/2009 15:58

            סליחה על הבורות שלי, אבל כאשר עולים לבית הקברות, זה נחשב עדיין לחלק מהאבל עצמו. כי ביום שבת לא עולים לקבר. אז בגלל זה הוא צריך להוריד לי יום מהחופשה שלי.

            • לא בדיוק
              עו"ד רענן קריב | 31/03/2009 16:07

              קודם כל, אני מתנצל על שיש צורך לנהל את הדיון הזה. ימי השבעה אינם נדחים עקב השבת. אם ימי השבעה נופלים על חול המועד, למשל, לא יושבים שבעה כלל. חופשת אבל, כמו נושאים אחרי הקשורים למצוות הדת, פועלים על פי כללי הדת. כך יום שבת הוא מכניסת השבת ועד צאתה וכד'. לכן גם השבעה לא נדחית עקב יום שבת, ויום העליה לקבר אינו נמנה על ימי האבל. ומעבר לכך, ניסית לדבר עם המעסיק? אולי הוא מסכים?

              • תודה רבה על התשובות המהירות
                גילה | 31/03/2009 16:10

                אין טעם לדבר עם המעביד כל הזמן מזכיר 7 ימים קלנטריים, זה ענין של עקרון, מצידי אבל בכל זאת תודה רבה על התשובות המהירות ועל היחס.

            • עליה לבית הקברות
              שיר ורד | 31/03/2009 23:47

              עליה לבית הקברות ביום השבעה השלושים וביום השנה, היא מנהג חשוב, אך איננה מחויבת על פי ההלכה. מעבר לכך אין בהלכה כל איסור עבודה בימי העליה לקבר, משך הזמן הנדרש לעליה לקבר קצר מאוד ואיננו מצריך בדרך כלל חופשה של יום שלם, לכן המחוקק לא קבע ימי חופשה על חשבון המעסיק בימי העליה לקבר.זאת ועוד, המעסיק כלל לא חייב לאפשר לעובד לקבל יום חופשה בימים אלו אפילו כאשר יום החופשה הוא על חשבון העובד.