התפטרות לצורך טיפול בילד- דיני עבודה

  • הגדרת החוק לפרישה מחברה לצורך טיפול בילד חדש
    תמר | 30/03/2009 15:04

    במידה וברצוני לעזוב את מקום העבודה (מזה 11 שנים) לאחר חופשת הלידה, מה עלי להראות בכדי לקבל פיצויי פיטורין מלאים? 1.כמה זמן עלי לשבת בבית בכדי שיחשב זמן ראוי לקבלת פיצויים עבור טיפול בילד? האם חודש זה מספק? אם לא האם 3 חודשים זה מספק? 2.האם מציאת עבודה בסמוך לגן של הילד נחשבת גם סיבה הולמת לעזיבת המעסיק, והאם במקרה כזה אני יכולה לצאת לעבודה מיד לאחר חופשת הלידה ולקבל פיצויים מלאים? 3. מאחר ואני עובדת קבלן העובדת בחברה אחרת, האם אני יכולה לעזוב את החברה המעסיקה בתום חופשת הלידה, ולאחר חודש שלא עבדתי ע"מ לטפל בילד לחזור לעבוד פיסית בחברה שבה עבדתי כקבלנית, ולהיות מועסקת באופן ישיר על ידם וכן לקבל את פיצויי הפיטורין? 4.האם ככלל המעביד יכול באופן כל שהוא למנוע את מתן הפיצויים, למשל לטעון שמבחינתו הוא מוכן לחכות כל שידרש עד שאסיים את הטיפול בילד, וכשאחזור משרתי תחכה לי, וזאת בכדי להמנע מתשלום פיצויים? מדובר במעסיק שיעשה ה-כ-ל בכדי להמנע מתשלום פיצויי פיטורין כה גבוהים (מדובר במעסיק שלא הפריש סוציאליות במשך 6 השנים הראשונות לעבודתי, כך שמדובר בהוצאה חדשה וגבוהה מבחינתו) תודה. מידע נוסף: חוק פיצויי פיטורין

    • התפטרות לצורך טיפול בילד- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 30/03/2009 17:23

      עובדת יכולה להתפטר תוך תשעה חודשים מיום שילדה על מנת לטפל בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים. אין תקופת מינימום שאת צריכה לשבת בבית. עובדת שהתפטרה על מנת לטפל בילדה לא תפסיד את זכותה לפיצויי פיטורים אף אם זמן קצר לאחר התפטרותה החלה לעבוד במקום אחר בתנאי שהעבודה במקום החדש מאפשרת לה באופן משמעותי זמן רב יותר לשהות עם התינוק. מציאת מקום קרוב יותר לגן של הילד המאפשרת לך נגישות לילד גם כן תזכה אותך בפיצויי פיטורים אם התפטרת מעבודתך. מעסיק אינו יכול למנוע ממך את זכאותך זו.