מצטער

  • האם למעביד מותר לחייב אותי לעבוד בחג?
    malon | 29/03/2009 21:56

    האם למעביד מותר לחייב אותי לעבוד בחג? אני עובד בשכר שעתי,יש לי חוזה של 5 משמרות בשבוע ה 9.4 מוכרז כיום מנוחה בתשלום, לפי החוק "עובד ששכרו משתלם על בסיס שעה / יום, זכאי לתשלום עבור יום חג רק אם הוא בעל וותק של 3 חודשי עבודה לפחות, והוא לא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (יום לפני החג ויום אחרי החג, אלא בהסכמת המעביד)" אני עומד בקריטנריונים אלה. בנוסף אני גם עובד ביום שישי בערב(אחרי כניסת שבת) וגם בשבת, כך ששעות המנוחה שלי הם יום ראשון ושלישי. אני לא רוצה לעבוד ביום חג (9.4) ולכן אני אמור לעבוד רק 4 משמרות. מעסיק דורש שאני יעבוד באחד מימי החופש שלי(ראשון או שלישי) במקום משמרת בחג, לטענה שלי שלפי החוק אני לא חייב לעבוד, ואם כן אז המעסיק חייב לתת לי יום מנוחה חילופי "כאשר מועסק עובד בחג חלים עליו הכללים החלים על עבודה בשבת. לפיכך על המעביד לתת לעובד שעות מנוחה אחרות במקום שעות המנוחה שבהן עבד" שהם לא על חשבון של ימי החופש שלי(ראשון ושלישי) המעסיק טוען שהחוזה שלי הוא 5 משמרות בשבוע ואני קודם צריך לעמוד בחוזה בלי קשר לחגים. מי צודק???

    • מצטער
      malon | 29/03/2009 21:58

      שזה מוסיף לי סימנים מוזרים בתוך ההודעה

    • העסקה בחגים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 30/03/2009 18:20

      המעסיק אינו יכול לחייב אותך לעבוד בחג אלא אם כן הוסכם מראש שאתה עובד בחגים או שעבודתך דורשת עבודה בחגים ועבודה זו היא חלק מתנאי העבודה שהוסכמו.