פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • כתבתי פה לא מזמן ....המשך
    סמדר | 29/03/2009 19:25

    לא מזמן כתבתי כאן שעבדתי בחנות והגעתי לעבודה וגיליתי שסגרו את החנות. לאחר אין ספור טלפונים למעסיק שלי הצלחתי להיפגש איתו בשני שעבר חתמתי לו על טופס 161 וסיכמנו שניפגש שוב ביום רביעי כדי לקבל את המגיע לי. לצערי אותו מעסיק לא עונה לטלפונים עד היום. היום שלחתי מכתב רשום למעסיק ובו פירוט כל הכספים המגיעים לי כפי שהוא יודע וחתם עליהם בטופס 161. 1. כמה זמן עליי לחכות אם בכלל עד להגשת התביעה 2. מעבר לפיצויי הפיטורים מגיע לי הודעה מוקדמת ימי הבראה וימי חופשה. האם מגישים תביעה על הכל או שפיצויים בנפרד ושאר הירקות בנפרד ? 3. המעסיק מעולם לא הפריש כספים לקרן פנסיה ואני יודעת (תקנו אותי אם אני טועה ) שמינואר 08 כל מעסיק מחוייב להפריש אחוז מסויים לקרן פנסיה . איך אני מחשבת את זה והאם מוסיפים את זה לתביעה. 4. איך אני יכולה לדעת אם אותו מעסיק שהעסק שלו בעמ במצב של פשיטת רגל , כי אם כן עליי לתבוע פיצויים מביטוח לאומי ולא ממנו. תודה מראש סמדר

    • פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 30/03/2009 18:29

      את יכולה להגיש תביעה באופן מיידי. ניתן (וצריך) לכרוך בתביעה את כלעילות התביעה יחדיו. לגבי ההפרשה לפנסיה את צודקת ויש לחשב את אחוזי ההפרשה להם את זכאית משכרך ולא מזכויות נוספות. על מנת לבדוק האם מעסיקך פושט רגל יש לפנות לרשם החברות.

      • איך מחשבים את קרן הפנסיה ?
        סמדר | 31/03/2009 08:58

        איך החישוב מתבצע ? והאם אני מוסיפה אותו לתביעה ?