הודעה מוקדמת- דיני עבודה

  • ימי התרעה מוקדמת
    יעל | 29/03/2009 17:50

    שלום, בתאריך ה12/3 הודיעו לי במקום העבודה כי הינני מפוטרת, את ההודעה קיבלתי לקראת סוף יום העבודה בשעה 18:30 לאחר בקשות חוזרות ונישנות לקבל את מכתב הפיטורים שלי, קיבלתי אותו רק היום ה29/3 וגם זאת בפקס מכיוון שלא הסכמתי לחכות יותר. במכתב צוין כי ימי ההתרעה שלי החלו מה12/3 ועד ה26/3 מכיוון שעבדתי שנה. (כלומר קיבלתי את מכתב הפיטורים לאחר מועד סיום ההתרעה) מבחינת ימי התרעה, האם הם אמורים לכלול את יום עבודתי האחרון, כלומר ה12/3? בנוסף, כאשר מדברים על ימי התרעה מוקדמת, האם מדובר על ימי עבודה? או גם על שישי-שבת? תודה מראש יעל

    • הודעה מוקדמת- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 29/03/2009 18:14

      הודעה מוקדמת מתחילה להיספר מהיום שלאחר קבלת ההודעה. ההודעה המוקדמת כוללת ימי סוף שבוע. אגב, אם את עובדת על בסיס חודשי, וסיימת לעבוד שנה מלאה, את זכאית לחודש הודעה מוקדמת ולא לשבועיים בלבד.

      • RE:
        יעל | 29/03/2009 19:46

        שאלה נוספת, במידה והיום לאחר קבלת ההודעה הוא יום שישי יום שאיני אמורה לעבוד בו האם ימי ההתרעה חלים משם או החל מיום ראשון ? לפי מה שהובהר לי ממקום העבודה היו אמורים להתחיל לספור לי את ימי ההתרעה ב15/3 אך בפועל, במכתב מצוין אחרת. כמו כן, האם יש עילה לתביעה במידה וקיבלתי את מכתב הפיטורים לאחר סיום מועד ימי ההתרעה? לצערי, הייתי עובדת שעתית ולכן ימי ההתרעה שלי הם רק 14. תודה על התשובה המהירה יעל

        • הספירה מתחילה מיום מתן ההודעה
          שיר ורד | 29/03/2009 21:25

          לצערנו בתי הדין פוסקים שספירת תקופת ההודעה המוקדמת תחל עם מתן הודעה מוקדמת וחד משמעית בעל פה. רק כאשר הודעת הפיטורים בעל פה איננה חד משמעית וברורה היא עשויה להפסל ורק מתן הודשעה ברורה וחד משמעית בכתב או בעל פה לאחר מכן תתחיל את תקופת ההודעה מראש.