ביטול חוזה עבודה- דיני עבודה

  • ביטול חוזה העסקה רגע לפני תחילת העבודה
    שושון | 29/03/2009 15:27

    לפני כחודש חתמתי על חוזה העסקה בחברה גדולה ומכובדת לתפקיד מנהל מחלקה בתחום הטכנולוגי. התהליך ערך כחודש ובסופו נחתם חוזה העסקה. עם קבלת החוזה העברתי הודעת התפטרות במקום עבודתי על פי החוק הודעה מוקדמת של 30 יום. 5 ימים לאחר מכן, הודעי לי המעסיק החדש כי התקן למשרה אשר יועדה לי בוטל ולצערו אינו יכול לקלוט אותי לעבודה ולממש את החוזה. בעקבות זאת נותרתי "קירח " משני הצדדים . המעסיק הקודם מייד מיהר למנות לי מחליף וגם אינו מעונין להעסיק עובד שביקש לעזוב. כעת נותרתי במצב הכלכלי הרעוע ללא עבודה ואפילו ללא פיצויי פיטורם ממקום העבודה הקודם ע"ס שנתיים כיוון שכביכול עזבתי מרצוני. שאלתי היא - האם אני רשאי לתבוע את המעסיק החדש על הנזק שנגרם לי כתוצאה מביטול חוזה ההעסקה ועצם היותי מובטל כבר חודשיים . אם כן על מה בדיוק אני רשאי לתבוע ?

    • ביטול חוזה עבודה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 29/03/2009 18:26

      הנך רשאי לתבוע את המעסיק החדש על הנזקים שנגרמו לך כתוצאה מביטול ההסכם החדש. אתה רשאי לתבוע את תקופת אי עבודתך בהתאם להסכם החדש.