תשובה

  • שאלה בנוגע לשיטת העסקה כפרילנסר
    רפאל | 29/03/2009 14:12

    ברצוני להעסיק עובדים שיעבדו אצלי כפרילנסרים . האם הם צרכים לפתוח תיק במס הכנסה ? והכלל אך ההתנהלות שלי כמעסיק מול העובדים. אך אני משלם משכורות? האם חייב להוציא תלוש ,או ניתן לשלם בשיק? האם חלים עלי יחסי עובד מעביד כלפי אותם עבדים?

    • תשובה
      שיר ורד | 29/03/2009 21:36

      בלי לדעת את כל פרטי ההעסקה אי אפשר לדעת האם יחולו יחסי עובד מעביד או לא. תחולת יחסי עובד מעביד עשויה להשפיע גם על היחסים עם הרשויות. מתן תלוש שכר מעיד לכאורה על קיום יחסי עובד מעביד. תשלום על פי חשבונית מעיד לכאורה על אי קיום יחסי עובד מעביד, אך ניתן לשלילה אם מתקיימים מבחנים שונים כפי שנקבעו בפסיקה.