הודעה מוקדמת- ימי חג וימי מחלה

  • זמן ההעסקהלאחר הודעה על פיטורים
    אורי | 26/03/2009 16:46

    קיבלתי הודעת פיטורין ורציתי לברר לגבי 2 נושאים: 1. ימי מחלה - אני סובל מכאבי גב חריפים ובשבוע הבא אמור לפגוש רופא בנושא. האם גם ימי מחלה במידה ואדרש לכך נחשבים בתוך חודש ההתראה ? קרי למרות שלא אהיה כשיר, מועד סיום עבודתי לא מושפע מימי המחלה הללו? 2. מה לגבי ימי חג בהם המשרד איננו עובד בצורה מרוכזת ? בחופשת פסח כל העובדים באופן קבוע בחופש, האם בשל כך אינני זכאי להארכת ימי ההתראה ? בסה"כ לאחר 4 שנים, קיבלתי חודש הודעה מראש, כאשר בחלקו ככל הנראה אאלץ לנוח ובחלקו ישנו חג שבאופן סדיר הינו חופשה במקום עבודתי. אשמח להתייחסותכם, אורי

    • הודעה מוקדמת- ימי חג וימי מחלה
      עו"ד בן נתן שי | 26/03/2009 18:32

      לעניין ימי המחלה- אין מקום לחפיפה בין תקופה בה העובד מצוי בחופשת מחלה ומקבל דמי מחלה לתקופת ההודעה המוקדמת לפיטורים, שמטרת לאפשר לעובד חיפוש מקום עבודה אחר. לענייון ימי החגים- ניתן לתת הודעה מוקדמת כאשר בחלק מן התקופה חלים ימי חגים.