פיצויי פיטורין

  • פיטורין עקב תאונת דרכים- עזרה דחופה
    ג'.ס | 26/03/2009 16:04

    לפני כחצי שעה עברתי תאונת דרכים. טרם התאונה עבדתי בשירות לקוחות של אחת החברות הגדולות בארץ, על תקן משרה מלאה (9 שעות יומיות). עבדתי בחברה כ-9 חודשים (סה"כ - 6 חודשים עד לתאונה ו3 חודשים אחריה). מאז התאונה לא יכולתי לעבוד מעל ל5 שעות ביום עקב פגיעה בעמוד שדרה ומספר ניתוחים בידי, כאשר הצגתי מסמכים רפואיים מרופאה תעסוקתית המאשרים זאת - החברה התעלמה לחלוטין מכל המסמכים שהצגתי בטענה כי אוכל להמשיך לעבוד 5 שעות ביום עד שאחלים ואחזור למשרה מלאה. במהלך שלושת החודשים שאחרי התאונה - החברה ניכתה משכרתי ללא ידיעתי את סכום השכר של אותם 4 שעות בהן לא יכולתי לעבוד כל יום עקב התאונה, והורידה סכום זה מהמשכורת החלקית שקיבלתי עקב הצטמצמותי לחצי משרה. זאת כמובן ללא ידיעתי. לאחר שלושת החודשים הללו, כאשר נתבקשו לתת הסברים אודות ניכויים אלו, זכיתי להתעלמות - ביקשתי שיאשרו לי משרה חלקית בכתב או שאיאלץ להתפטר ממקום עבודתי. התשובה לכך הייתה מכתב פיטורין ובקשה לחוב על סך 3820 שקלים, היות ולא נותרה לחברה משכורת לנקות ממנה סכומים אלו. החברה בתהליכים משפטיים כנגדי, מאז עברו 5 חודשים בהם אינני עובדת, כי איני מסוגלת לפרנס את עצמי. אבקש עזרתכם - האם מותר לחברה לגבות ממני חוב זה באופן חוקי למרות שלא חתמתי על שום התחייבות כלפי החברה והצגתי בפניהם את המסמכים הרפואיים הנוגעים למגבלתי לעבוד במשרה מלאה עקב התאונה? לכל סוג של עזרה אודה מאוד.

    • פיצויי פיטורין
      עו"ד בן נתן שי | 26/03/2009 18:37

      לא תהייי זכאית לפיצויי פיטורים לאור הותק במקום העבודה יחד עם זאת, לא ברור מדוע המעסיק מהו מקור הסכום שהמעסיק דורש ממך. אם זה עבור הודעה מוקדמת- הרי שמאחר ורק איימת להתפטר ולא התפטרת הם אלו שצריכים לתת לך הודעה מוקדמת. מומלץ בחום שתפני בדחיפות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

      • עו"ד בן נתן שי
        ג'.ס | 27/03/2009 20:06

        ראשית תודה רבה על התגובה המהירה. בראשותך רציתי לוודא כי הבנתי נכון, בנוגע לפיצויים מובן לי שאינני זכאית לקבל - גם לא ביקשתי. העניין הוא שהחברה הורידה סכום זה עבור כל אותם ימים שכן עבדתי לאחר התאונה לפי חישוב של 4 שעות לכל יום שאותן לא יכולתי לעבוד עקב מגבלתי הרפואית, זאת מבלי לידע אותי על כך. בטענה כי בחוזה אני מחוייבת ל9 שעות עבודה ולמרות שהצגתי מסמכים רפואיים שאינני יכולה להמשיך ע"פ תנאי החוזה היות וקיימת מגבלה רפואית. במקום להודיע לי כי אינני יכולה להמשיך כך ולפטר אותי, הם הורידו ממני שכר - כך שאני השלמתי להם ממשכורתי על שעות בהן לא יכולתי לעבוד עקב בעיה רפואית. השאלה שלי האם מותר מבחינה חוקית לעשות דבר כזה? היות ועו"ד ששכרתי את שירותיו אמר לי כי עלי לשלם את הסכום מבלי לציין כל חוק המותיר לחברה לנהוג כך כלפי רציתי לקבל דעה מקצועית נוספת. לעזרתך אודה, שבת שלום ושוב המון המון תודה.

        • תביעה מהמעסיק
          עו"ד בן נתן שי | 29/03/2009 08:37

          עדיין לא ברור לי על מה המעסיק תובע אותך. מכל מקום, ישנןם מצבים בהם למעביד יהיה מותר להפחית משכרך. זאת, כמובן, בהתאם להוראות החוק. אם את עובדת שעתית וימי המחלה להם את זכאית נגמרו, הרי שעבור השעות שלא עבדת בפועל לא תהייה זכאית לתשלום. יחד עם זאת, אני שב וחוזר על המלצתי לקבל ייעוץ פרטני. בדקי מהעו"ד שיסביר לך מדוע את צריכה לשלם למעסיק ולא הפוך.

          • תודה
            ג'.ס | 29/03/2009 12:35

            רציתי להודות לך מאוד על התשובה המהירה והעזרה.יום טוב.