דיניי עבודה - התפטרות כפיטורים

  • דין מתפטר כדין פוטר
    RAID | 25/03/2009 22:15

    האם אני יכול לקבל פיצויים מחברה באה אני עובד ? הנני עובד בחברה כ שנתיים , לאורך כל תהליך העבודה נתקלתי בהרבה בעיות כגון שעות עבודה לא שגרתיות למרות הנאמר בתחילת העבודה (הוסכם יום עבודה 9-19.30 ובפועל זה 8.45-20.30-21.30) , בעיות בקבלת חופשה אשר מגיעה לי ע"י החוק (לא ניתן לקבל בחברה חופשה ממושכת גם אם נצברה יתרה גדולה בימי חופשה ללא תשלום וגם וכאשר אתה מבקש יום או יומיים חופש גם חודש מראש נענה בסירוב ובחלק מהמקרים מאשרים את זה בדקה התשעים - כמה ימים לפני ) , נתקלתי כמו כן בהפרשי שכר שגם אליהם החברה מתכחשת רק לאחר הוכחה בכתב ואיומים של בית דין לעבודה משלמים את ההפרשים וגם אותם בפיגור משמעותי של חודש ולפעמים חודשיים , אך הקש ששבר את גבו של הגמל היה יחס מזלזל מאחד האנשים הבכירים בחברה והכוונה היא למנהל מכירות ישיר שמספר פעמים קרה לי שקרן (ליתר הדיוק 3 פעמים), בנוסף גם כאשר אתה נמצאה בחופש מחלה ע"פ החוק דרך איומים מנסים להחזיר אותך לעבודה לפני וכאשר זה לא הולך מנסים דרך שוחד כספי - תגיע לעבודה תקבל בונוס.לבסוף הנני רוצה לדעת האם אני יכול להתפטר מהחברה ולקבל את התנאים המגיעים לי - פיצויי פיטורין - ביטוח מנהלים וכו' . תודה מראש על התשובה

    • דיניי עבודה - התפטרות כפיטורים
      עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 22:18

      אין מקום למתן תשובה חד משמעית. רצוי שתתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ותמסור את כל העובדות. ייתכן שיש לך עילה להתפטר.

      • דין מתפטר כפוטר
        RAID | 25/03/2009 22:24

        רענן שלום , האם תוכל להפנות אותי לעורך דין המתאים . תודה מראש על עזרתך .

        • לא זו מטרת הפורום
          עו"ד רענן קריב | 26/03/2009 11:48

          אתה יכול להיעזר באינדקס שבעמוד השער, אתה יכול לפנות לייעוץ אישי, אתה יכול להיעזר בכלים שאינטרנט מעמיד לרשותך. הפורום אינו מיועד למתן המלצות על עורכי דין.

    • לא
      שיר ורד | 25/03/2009 22:52

      כל אחת מהטענות בפני עצמה איננה עילה להתפטרות וקבלת פצויים.אני בספק האם הצרוף שלהם יכול לשמש עילה כזו. מעבר לכך, לפי הפסיקה בכל מקרה כזה יש לפנות תחילה למעסיק ולדרוש שיתקן את דרכו (בנכל נושא בפני עצמו) ולהודיע שאם לא יעשה זאת תתפטר ותתבע פצויים. רק לאחר שהמסיק ממשיך בדרכיו אפשר לנסות ולהתפטר , אך כאמור רוב הארועים שציינת אינם בגדר הרעת תנאים מהותית ו/או תנאים שאין לצפות מהעובד להמשיך ולעבוד. במידה והמנהל קרא לך שקרן בנוכחות אנשים נוספים ותוכל להוכיח שדבריו היו שקר ישנה כאן אולי עילה לתביעת דיבה.

      • שיר ורד שלום
        RAID | 25/03/2009 23:10

        הכן הוא קרא לי שקרן בנוכחות אנשים אחרים והם יהיו מוכנים להעיד על כך במשפט , אני הכן פניתי למנהל הישיר על כך ואף מספר פעמים אך לא בוצעה דבר בנושא . האם אני יכול להודיעה למעסיק על כך שאם כל זאת לא יטופל במידית כולל בקשת סליחה מאותו אדם שקראה לי שקרן כולל פיגורים בתשלום אני יכול להתפטר ולתבוע פיוצויים ?