דיני עבודה - הפחתת שכר

  • השפעת ירידה באחוזי משרה על פיצויים במקרה של פיטורי
    גליה | 25/03/2009 21:30

    אני עובדת בחברת הייטק עם נסיון של מעל 10 שנים באותו מקום. עתה, בעקבות קיצוצים וצמצומים בכלל החברה, נשאלתי האם אהיה מעוניינת לרדת באחוזי משרה (נאמר, ל-80%). אין זו דרישה, ואני בהחלט יכולה לסרב, אך למנהלים שלי היתה סיבה להניח שזה יכול להתאים לי, ובתקופה זו זה מתאים גם להם. אני מאד מעוניינת בשנוי, אך רוצה לוודא שאני מבינה את כל המשמעויות. ספיציפית, באם יורע מצב החברה ואפוטר בעוד אני עובדת 80% משרה, כיצד יחושבו הפיצויים שלי. אם רק על פי משכורת אחרונה, כי אז אני מפסידה סכומים גדולים (סכום הירידה במשכורת כפול מס שנות ותק) והמהלך אינו סביר. האם זה אכן המצב ? תודה

    • דיני עבודה - הפחתת שכר
      עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 22:15

      אם ההפחתה זמנית, יחושבו פיצויי הפיטורים על פי השכר המלא. אם מדובר בירידה בשיעור המשרה - יחושב השכר לפיצוייים לפי שיעור המשרה לכל תקופה (מלא למלא, חלקי לחלקי). אם יירד השכר באופן קבוע, השכר האחרון יהיה השכר המופחת (כפי שבמקרה של העלאת שכר השכר הארחון הוא הגבוה יותר).

      • תודה רבה, רק לוודא שהבנתי...
        גליה | 25/03/2009 22:32

        בהנחה של שנוי קבוע (או תקופה שאינה מוגדרת מראש): - אם השכר הבסיסי נשאר זהה, וההפחתה בו נובעת רק מההפחתה ב% משרה, כי אז כל תקופה והשכר שלה. - אם השכר מופחת בלי קשר לירידה ב% משרה, כי אז בשכר האחרון (המופחת) הוא התקף לגבי כל הותק בחברה - ושאלה אחרונה קטנה: ואם השנוי מוגדר כהסכם לשישה חודשים אחריו "נדון מחדש", ואין בזה הבטחה של המעביד לשום כיוון (לא בהכרח להחזיר אותי למשרה מלאה אם ארצה וגם לא בהכרח להמשיך לשמור על חלקיות אם שוב יזדקקו לי יותר) - האם במקרה זה נחשב כשנוי זמני (תופס לתקנה 6) או לא ?

        • ייתכן. השאלה היא אם חזר לקדמותו או לא.  לת
          עו"ד רענן קריב | 26/03/2009 11:47

    • תגובה
      שיר ורד | 25/03/2009 22:58

      הפחת המשרה לא תשפיע על הפצויים, אבל היא עשויה להשפיע על הזכויות הבאות:1. דמי אבטלה - עד כדי שלילת דמי האבטלה אם תמשיכי לעבוד 4 ימים בשבוע במהלך תקופה ארוכה ואז תוטרי.2. אם תרצי להגדיל אחוז משרה בעתיד, המעסיק לא מחוב לכך, רצוי להוסיף בהסכם סעיף שקובע שהחל מעוד x חודשם תוכלי לחזור למשרה מלאה ואם המעביד לא יהיה מוכן לכך, יפצה אותך בסכום .. או יאפשר לך להתפטר ולקבל פצויים (להחתים את המעסיק על הסעיף).3. ישנם תנאים נלווים לשכר שיפגעו כולל הפרשות לגמל והשתלמות, הפחתת ימי חופשה , דמי הבראה וצבירת ימי מחלה.

      • תודה רבה, באמת חשוב לדעת.  לת
        גליה | 25/03/2009 23:03