פירוק

  • פיטורין, אי תשלום משכורת ושאר ירקות.
    אמיר | 25/03/2009 21:10

    שלום, מקום העבודה שלי נתקל בקשיים ופיטר את כל העובדים. לצערנו, לא שולמה משכורתנו במשך חודשיים. לאחר סיכום עם המעביד, קיבלנו צ'קים דחויים כנגד הסכום וברגע שהגיע התאריך, הפקדנו אותם וכולם חזרו. מספר פרטים חשובים: - ככל הנראה המעסיק נשאר ללא העסק וללא כסף או יכולת תשלום כלשהיא (גם לא הוצל"פ) - ישנה אפשרות שהמעסיק יצא מהארץ ועדיין לא חזר. - לא ניתן ליצור קשר עם המעסיק. - החברה בע"מ. אשמח להכוונה בנוגע למה לעשות? האם להתאגד ולפתוח בהליך פירוק חברה? או שמה יש שיטה אחרת שבה נוכל לראות סכום כזה או אחר מכספנו. תודה רבה מראש על העזרה!

    • פירוק
      עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 22:12

      רצוי להתארגן ולפתוח בהליכי פריוק. כך תוכלו לקבל את הכסף מביטוח לאומי.

      • עוד מספר שאלות הבהרה
        אמיר | 25/03/2009 23:25

        - האם חובה לפתוח תיק בהוצל"פ לפני הליך פירוק, גם כשברור לי שאין סיכוי לקבל את הכסף דרכם? - אחד העובדים התחיל בתביעה בבית-דין לעבודה, האם פסק-הדין שיקבל יוכל לסייע לנו? (לא הגיע ייצוג מטעם המעביד) - האם אנחנו צריכים עו"ד, או שפשוט נגיש בקשה ונצרף את הצ'קים ועוד הוכחות...

        • לא, לא, רצוי מאד.  לת
          עו"ד רענן קריב | 26/03/2009 11:46

    • תשובה
      שיר ורד | 25/03/2009 23:03

      א. בכל מקרה יש לפנות להוצאה לפועל,כדי למצות את ההליכים.ב. יתכן וחוקר פרטי יצליח לאתר את הבעלים ו/או נכסים נוספים של החברה, אם מספר העובדים גדול רצוי לשקול פניה לחוקר פרטי.רצוי לברר האם אחד מהשנושים האחרים של החברה פתח בתהליכי פרוק, כ יש עלות גבוהה לתביעת פרוק.אם אין ברירה יכולים העובדיםלהתאגד ולתבוע פרוק ואז כאשר המפרק יגלה שאין נכסים מהם ניתן להפרע, הוא יאשר לביטוח הלאומי לשלם לכם אץ החוב, זה עשוי לקחת מספר שנים.