דיני עבודה - חל"ת

  • חופשת לידה והארכתה - שאלות
    נורית | 25/03/2009 15:00

    אני שכירה העובדת כשנתיים וחצי אצל אותו מעביד רצוף- במישרה מלאה. צברתי 7 ימי חופש שרציתי לנצלם להוספה לחופשת לידה כדי להאריכה וחשבתי להוסיף אח"כ 4 חודשי חל"ת לחופשת הלידה. סיפרתי זאת למעביד לקראת הלידה (באפריל ב"ה), והנ"ל אמר כי 4 חודשים זה זמן ארוך מדי לטעמו, ובנוסף גם לא אוכל להוסיף לחופשת הלידה את ימי החופש כי אינו רוצה להותיר אותי ללא מיכסת ימי חופש. (נראה לי כי המשפט האחרון קשור לכך שהוא רוצה את חזרתי המיידית ככל האפשר). 1. האם הוא זכאי לקבוע לי לכמה זמן אצא לחל"ת אחרי שצברתי אצלו כבר שנתיים וחצי? 2. האם באמת איני יכולה לצרף ימי חופש כרצוני- זה להחלטתו בלבד? 3. אני יודעת שיש זכאות לשעת הנקה ל-4 חודשים אחרי חופשת הלידה. אם אקח חל"ת 4 חודשים זה מבטל את השעת הנקה. אם אחליט שאוכל לחזור לאחר חופשת הלידה והחל"ת לעבודה סדירה כשהיא רק -80% מישרה לפי האפשרויות שבידיי (הגן של הילד) במקום 100% והמעביד לא יקבל זאת, האם זה יחשב התפטרות מצידי או פיטורים מצידו? 4. בהמשך לשאלה 3, אם זה אכן נחשב התפטרות מצידי, האם עדיין אהיה זכאית לפיצויים כדין פיטורים בגלל טיפול בילד, או שבגלל שאני ביוזמתי מפירה את החוזה, המדבר על 100% מישרה ואני אוכל לתת פחות שעות, לא אהיה זכאית להם? תודה, נורית.

    • דיני עבודה - חל"ת
      עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 16:49

      1. לא זו זכותך על פי החוק. 2. כן, חופשה שנתית נקבעת על ידי המעסיק, ובנסיבות שלך - הוא אינו חייב לאפשר לך לנצל חופש. גם הנימוק שלו סביר. 3-4. אין לך זכות לקבוע לאיזו מתכונת תחזרי. אם המעסיק יסכים - מה טוב. אינך יכולה להחליט על דעת עצמך שאת חוזרת למשרה חלקית לעומת משרתך הרגילה. את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד, ואז תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. בכל מקרה, פיטורים והתפטרות נעשים בהודעה מפורשת ולא בהתנהגות.

      • עיתוי הודעה על התפטרות
        נורית | 25/03/2009 17:10

        עו"ד קריב שלום, תודה על תשובותיך המהירות והענייניות. שאלה עוקבת בנושא, אם אחליט להתפטר בגין טיפול בילד כיוון שמעסיקי לא יאשר לי חזרה לעבודה שלך 80% מתי עליי להודיע לו כדי בכ"ז לקבל את דמי חופשת הלידה והסוציאליות בזמן חופשת הלידה? (האם להודיע בזמן החל"ת?). האם הוא יכול לחייב אותי לעבוד את 30 ימי ההודעה המוקדמת למרות שאני עם ילד? או שהאפשרות לפתרון היא: אצא לחופשת לידה, אודיע בחל"ת על התפטרות ואוותר על שכר ימי ההודעה המוקדמת כדי שלא איאלץ להגיע לעבודה בפועל? נורית.

        • דיני עבודה - התפטרות לצורך טיפול בילד
          עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 17:22

          אין קשר בין דמי הלידה המשולמים על ידי ביטוח לאומי על פי השכר לפני הלידה, למועד ההודעה על התפטרות. הפתרון שהצעת הוא גם הפתרון שאני מציע.