דיני עבודה - יום הבחירות

  • שכר ביום הבחירות

    כיצד מחושב השכר עבור יום הבחירות לעובדי שעות?אני עובדת שעות מונאמר לי שבגלל שזה יום שבתון אני לא יכולה לעבוד באותו יום. חודש לפני כן עשיתי את כל השעות שמאפשרים לי ובחודש פברואר הגעתי בתחילתו יום לפני הבחירות לא הגעתי אך לאחר הבחירות (11-12) הגעתי לעבודה ובשאר החודש עבדתי עוד מספר ימים. ממוצע השעות שלי לחודשים באחרונים הוא 7 ומשהו שעות ביום.מגיע לי שכר תשלום כלשהו על היום בחירות?

    • דיני עבודה - יום הבחירות
      עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 14:26

      אם לא עבדת ביום הבחירות, את זכאית לתשלום של יום עבודה רגיל, לא על חשבון חופשה.

      • כששאלתי אותם..

        אמרו לי שלא קיבלתי תשלום כיוון שלא עבדתי כל החודש וגם לא יום לפני אז הם לא יכולים לדעת שהייתי מגיעה לעבודה אם לא היו בחירות...איפה אני יכולה למצוא את החוק עצמו כדי שיהיה לי הוכחה כשאני אפנה אלהם שוב? יש לכם עצה בשבילי מה כדאי לי לעשות?

        • את יכולה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה
          שיר ורד | 25/03/2009 23:11

          בהעדר הגדרה ברורה בחוק לגבי עובד שעתי, נראה לי שבמקרה שלך שעבדת רק בחלק מהחודש יש לשלם לך את השכר החודשי בגין שעות עבודתך בתוספת אותו שכר כשהוא מחולק במספר ימי העבודה המלא באותו חודש כולל יום הבחירות.כלומר אם עבדת 10 ימים והיו בחודש זה 20 ימי עבודה תקבלי תשלום של חצי יום עבודה.

          • אם אין חוק ברור

            לגבי עובד שעתי אז מה כל מעסיק מחליט לבד מה לעשות לגביו?