דיני עבודה - פיטורים

  • פוטרתי מרשת מקדונלדס
    נועם | 25/03/2009 12:19

    שלום רציתי לדעת מה הזכויות שלי לאחר שנת עבודה ופוטרתי. יש לציין שב10 חודשים הראשונים הייתי בן 17 עוד וזה נחשב נוער ועכשיו בחודשיים האחרונים בן 18 ,המנהל מסיבות כאלה ואחרות החליט אחרי שנה בדיוק שהוא לא מוכן להחזיק אותי בלי שום הודעה מוקדמת הוא פיטר אותי ,פשוט לקח לשיחה ואמר אתה מפוטר,דבר דומה הוא עשה לעוד עובד ,אבל העובד עבד רק 4 חודשים האם הוא זכאי לפיצויים על אי התרעה מוקדמת? ומה לגבי תוך כמה זמן הוא היה צריך להודיע לי ? ועל פי מה מחושב גודל הפיצויים שלי . נניח הייתי צריך לעבוד השבוע עוד שתי משמרות האם הוא משלם לי רק עליהן או על עוד ימים כביכול,כי החוק אומר שהוא צריך להשאיר אותי תקופה מסויימת לפני שהוא מפטר... 2. עם משכורת ממוצעת של 1600 שח בחודש בחישוב כל החודשים ,כמה כסף פיצויים אני אמור לקבל ? 3.האם יש עוד פיצויים שהוא צריך לשלם חוץ מההתרעה המוקדמת והפיצויים הרגילים,כמו דמי חופשה ,מחלה ביטוח לאומי ועוד,ואני עבדתי כל שבוע במשמרות משתנות של בין 3-5 פעמים בשבוע האם יש קשר בין קבלת פיצויים לבין המשרה,כלומר שאם עבדתי משרה חלקית אבל אין שבוע שלא עבדתי רצוף אני זכאי לפיצויים.? 4. תוך כמה זמן מרגע הפיטור הוא צריך לשלם את הפיצויים והאם בתשלום אחד או במספר תשלומים. 5 האם אני צריך לקבל מכתב מעביד ועובד על סיום העבודה עם כן מתי ותוך כמה זמן. תודה למי שיוכל לעזור לי .

    • דיני עבודה - פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 14:15

      1. לפי תיאורך עבדת לפי שעות. אתה זכאי ל-12 יום הודעה מוקדמת או תשלום תמורתה. אתה זכאי גם לשימוע בטרם ההחלטה על הפיטורים, ואם פוטרת כעת אתה יכול למנוע את הפיטורים בצו מניעה. 2. על שנה אחת - 1600 ש"ח. 3. פדיון חופשה, דמי הבראה. ממוצע השכר עונה על העובדה שלא עבדת בצורה רצופה וקבועה מדי שבוע. 4. יש לשלם את הפיצויים בתוך15 יום מיום סיום יחסי עובד מעביד.. את השאר יש לשלם מייד עם סיום העבודה. 5. לפי החוק, יש לתת הודעה מוקדמת בכתב. אם אתה רוצה, אתה יכול לבוא לעבודה ולהודיע שלא קיבלת הודעה בכתב על פיטוריך (וגם שלא נעשה לך שימוע ושהפיטורים לא חוקיים),