דיני עבודה הרעת תנאים

  • הרעת תנאים
    איתן | 24/03/2009 16:22

    המעסיק הוציא מסמך שינוי לחוזה ההעסקה, ובו למעשה הורדה משמעותית בשכר, רטרואקטיבית החל מתחילת החודש האחרון. במסמך פירט שאם אני לא מקבל את התנאים החדשים עד סוף החודש הבא - כאילו פוטרתי ואני מקבל פיצויי פיטורין מלאים. 1. האם מותר למעסיק להחיל הרעה רטרואקטיבית, כלומר מה-1 לחודש כשהודיע רק ב-20 לאותו חודש? 2. כנראה שהמעסיק יחיל את השינויים כבר בחודש זה, בכל מקרה גם אם לא אחתום. אם ברצוני להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין מלאים, אני יכול לעשות זאת עד סוף החודש הבא למעשה? 3. האם יש אפשרות לפי החוק הישראלי שאתפטר לאור הנ"ל, אקבל פיצויי פיטורין מלאים ולאחר מכן אגוייס בחזרה בתנאים החדשים - או אחרים לפי הסכמה מול המעביד? יש לציין שאני עובד בחברה כבר 11 שנה, ולכן כדאי לי לממש את אפשרות קבלת הפיצויים. במקרה כזה - האם מראש ניתן להסכים על פיטורין וגיוס מחדש בתנאים החדשים תוך סגירת התנאים החדשים מראש? 4. האם המעסיק אמור *על פי חוק* להפריש פיצויי פיטורין לקרן צדדית, או רק את החלק היחסי מהשכר באותו החודש? כלומר בהנחה שהמעסיק שלי פועל על פי חוק ולא מפריש פיצויים מורחבים - האם מבחינתו העובדה שיצטרך לתת לי פיצויי פיטורין מלאים - האם מדובר מבחינתו בהפסד כלכלי, במיוחד בהתחשב בכך שבשנתיים הראשונות לא הפריש עבורי סוציאליות והשכר שלי היה נמוך משמעותית? תודה

    • דיני עבודה הרעת תנאים
      עו"ד רענן קריב | 24/03/2009 17:06

      1. לא. מכאן ולהבא, ולמי שמסכים להרעה. 2. כתבת שהמעסיק הודיע שמי שלא יסכים יפוטר עם זכויות מלאות. נצל את האופציה שהוא נתן. 3. חזרה לאחר פחות מ-3 חודשים מחייבת החזרת הפיצוים ואז ייחשב לך כל הוותק. אחרת תיחשב עובד חדש. 4. אתה זכאי לשכר אחרון כפול שנות העבודה, אלא אם יש לך חוזה עבודה הקובע במפורש שההפקדה באה במקום פיצויים. מעבר לכך זו שאלה כלכלית, לא משפטית, שנוגעת מעסיק, לא לך.

      • רק 2 בקשות להבהרות
        איתן | 24/03/2009 17:54

        תודה רבה על המענה המהיר. לגבי סעיף 1 - היכן ניתן למצוא את לשון החוק ע"מ שאעביר למעסיקי? לגבי סעיף 2 - מאחר ובחוזה נרשם שיש לחתום עד ה-30.4 אחרת נרשם פיטורין - האם המשמעות שאוכל להשתהות בהחלטתי הינה אכן עד תאריך זה? במידה ואחליט לפני כן (למשל היום) - ניתן יהיה לקבל את הפיצויים? במידה ואחליט לאחר מכן -כמה זמן של הרעת תנאים יש לי עד שאוכל להתפטר בגין הרעת תנאים? תודה.

        • דיני עבודה - הרעת תנאים
          עו"ד רענן קריב | 24/03/2009 18:18

          1. מאחר והחוק אינו עוסק בחוזי עבודה אין בחוק התייחסות לשאלה זו. החוק מקנה רק את האפשרות להתםפטר בזכאות לפיצויי פיטורים. סעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים. 2. לפי תיאורך, אם לא תחתום עד 30.4.09 תיחשב מפוטר.אם זה רצונך, תוכל לנצל זאת למרות שהדין אינו מאפשר פיטורים על תנאי בדרך זוץ הדרך הנכונה היא להודיע מיד על התנגדות להרעה. אם לא תודע דבר עד 30.4, תיחשב כמסכים להרעה.