כן, כן ולא.

  • החזר נסיעות בתלוש משכורת - חובה?
    שלי | 24/03/2009 16:16

    שלום, לאור התיקון ה24, האם המעסיק מחוייב להכניס לתלוש השכר החזרי נסיעות? והאם מחוייב להכניס שעות עבודה בשבת? יש אפשרות חוקית שבה אוכל לוותר על זכויות אלה או לפחות אחת מהן? תודה מראש

    • כן, כן ולא.  לת
      עו"ד רענן קריב | 24/03/2009 16:58

      • ואם אני גרה ליד מקום העבודה
        שלי | 24/03/2009 23:47

        ואני לא משתמשת בשום תחבורה כדי להגיע לעבודה המעסיק עדיין מחויב לשלם לי?

        • לא. במקרה כזה אינך זכאית לתשלום החזר הוצאות נסיעה כי אינך נוסעת.  לת
          עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 09:15

          • אם כך, סעיף "הוצאות נסיעה" אינו חייב להופיע בתלוש
            שלי | 25/03/2009 15:40

            אם אינני זכאית לקבל החזרי נסיעה נכון? ועל פי מה נקבע אם אני זכאית או לא? הקרבה הפיזית למקום המקורים או הדרישה שלי לקבל החזרים? כי אני לא רוצה לקבל... אני מלצרית בבית קפה, ועד עכשיו היינו מקבלים שכר מינימום פלוס טיפים. לאור החוק רוצים לעשות שינוי בו ייכנס סעיף החזרי נסיעה לתלוש אך אנחנו צריכים להפריש את אותם החזרים מהטיפים. האם זה אפשרי בדרך כלשהי, גם לאור העניין שהרבה מהעובדים אינם משתמשים כלל בתחבורה כדי להגיע לעבודה, לא לשלם החזרי נסיעה? האם זו "זכות" שאני יכולה לוותר עליה? אם אינני מובנת... אמור לי ואשתדל לחדד את דבריי..

            • דיני עבודה החזר הוצאות נסיעה
              עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 18:14

              החזר הוצאות נסיעה אינו שם פיקטיבי הבא להסוות תוספת שכר. זהו החזר אמיתי למי שנוסע לעבודה. אם אינך נוסעת לעבודה - אינך זכאית לתשלום זה ואין לא לשלם לך אותו ולא לכתוב אותו בתלוש השכר. אם קבילת שכר עד היום יש לשלם לך את אותו שכר, אין להוריד אותו עקב התיקון לחוק הגנת השכר.המעסיקאינו רשאי להתחיל לקרוא לחלק מהשכר "החזר הוצאות נסיעה" כאשר העובד אינו משתמש בתחבורה כדי לבוא לעבודה, רק כדי לתרץ הפחתה של השכר על ידי "ביטול הרכיב" שלא שולם עד כה.

              • חוששת כי לא הייתי מובנת, הבעיה היא הפוכה.
                שלי | 25/03/2009 21:34

                בסופו של דבר, יש אפשרות שאני אדרוש שלא ישלמו לי החזרי נסיעות? בטענה שאינני משתמשת בתחבורה. אני לא רוצה לקבל החזרי נסיעות בתלוש... כי בסופו של דבר אני צריכה לשלם על זה מהטיפים שלי ולשלם עוד מיסים.. אני מעוניינת שזה כלל לא יופיע בתלוש. אפשרי?

              • אני לא רוצה לקבל החזרי נסיעות
                שלי | 26/03/2009 00:09

                למרות שאני משתמשת ברכב אני לא מעוניינת ב"זכות" זו כלל, ושלא תיכנס לתלוש. אני יכולה להצהיר איכשהו בהסכם שאני לא משתמשת בתחבורה ובכך להימנע מהופעת סעיף זה בתלוש השכר? במידה וכן, הם המעסיק שלי חשוף לתביעות עתידיות? אפשרי?

                • אינך יכולה לוותר על הזכות
                  עו"ד רענן קריב | 29/03/2009 10:05

                  אם את נזקקת לנסיעה את זכאית להחזר הוצאות נסיעה. על המעסיק לנהוג כחוק, לשלם ולכלול את ההחזר בתלוש השכר. הצהרה שקרית היא עבירה פלילית.