דיני עבודה - החזר הוצאות נסיעה

  • תשלום עבור נסיעות
    מורן | 24/03/2009 12:41

    שלום רב. הנני שכירה העובדת בי-ם ומתגוררת מחוץ לעיר מרחק של כ 10 ק"מ. ע"מ להגיע למקום עבודתי אני נזקקת ל2 אוטובוסים שונים (אחד לתחנה המרכזית והשני למקום עבודתי אשר נמצא מרחק של 3-4 תחנות אוטובוס משם). שאלתי היא האם אני זכאית לתשלום בעבור 2 הנסיעות או שמא רק לאחת כפי שטוען מעסיקי. לתשובתכם אודה.

    • דיני עבודה - החזר הוצאות נסיעה
      עו"ד רענן קריב | 24/03/2009 16:53

      עובד זכאי להחזר הוצאות הנסיעה, גם אם מדובר בשני אוטובוסים, עד לתקרה של 21.56 ש"ח ליום עבודה.

      • שאלה נוספת בנושא תשלום עבור נסיעות
        מורן | 25/03/2009 08:59

        תודה על תשובתך. האם המעסיק רשאי להחליט כי הוא אינו משלם עבור יותר מנסיעה אחת לכל כיוון באופן גורף ובכך להתנות את קבלתו של מועמד למקום העבודה בכך שישלם עבור יתרת הנסיעות בעצמו?

        • לא
          עו"ד רענן קריב | 25/03/2009 09:14

          לעניין החזרי הנסיעות - לא. ציינתי בתשובתי שאם העובד נוסע בשני אוטובוסים (מעל 3 תחנות), יש לשלם לו עבור שניהם, עד לתקרה ליום עבודה. מעסיק יכול כן או לא לקבל עובד, שיקול כספי הוא שיקול לגיטימי (אסור לשקול שיקולים מפלים אבל לא זה העניין כאן).