פיצוי פיטורין

  • שעות נוספות
    אנונימי | 24/03/2009 09:29

    הנני עובד במקום אשר יש בו מכסת שעות נוספות שמתקבלות בתלוש.בפועל עבדתי הרבה יותר על זמני הפרטי.בכל אופן יש עידוד מטעם הממונים לתת ולתרום מעבר אך בפועל יש עבודה ועלייך להפסיק אותה(הרי אתה נמדד לפי כך-יש לקוחות שמחכים ואתה אמור לעמוד ביעדים)כשדיברתי עם מנהלת משאבי אנוש על כך אמרה לי שאני לא חייב להשאר מעבר.כך שיוצא שלפי שעון העבודה עבדתי המון שעות.ובפועל קיבלתי עבור פחות (לפחות 25 שעות חודשיות)עתה לאחר 11 חודש פוטרתי .האם אני יכול לתבוע בעבור השעות שעבדתי בפועל??

    • פיצוי פיטורין
      אנונימי | 24/03/2009 09:31

      אם עבדתי בפועל 10 וחצי חודשים ופוטרתי..האם מגיע לי פיצויי פיטורין??

      • דיני עבודה - שעות נוספות ופיצויי פיטורים
        עו"ד רענן קריב | 24/03/2009 10:02

        לעניין השעות הנוספות: אם השלה נוגעת לתביעה לתשלום עבור השעות הנוספות שנעבדו בפועל - התשובה חיובית בהנחה שתוכל להוכיח שכן עבדת בפועל שעות אלה, ושהמעסיק אישר לעבוד אותן. אם עבדת על דעת עצמך ובלא אישור - לא תהיה זכאי לתשלום. שעות נוספות אינן נכללות בשכר לצורך פיצויי פיטורים. 2. פיטורים לאחר 10.5 חודשים יכולים להיחשב כפיטורים שנעשו סמוך לסיום השנה הראשונה במטרה להינע מתשלום פיצויי פיטורים. על המעסיק להוכיח שלא כך הוא, ואם יוכיח שהפיטורים לא נעשו כדי למנוע השלמת שנה בעבודה - לא תהיה זכאי לפיצויים.

        • שעות נוספות
          אנונימי | 24/03/2009 12:19

          העניין הוא שמצד אחד המעסיק מצפה שתעמוד ביעד...יש מכסה של שעות נוספות בלתי הגיונית.אתה יכול לעבוד 30 או 49 שעות נוספות ובפועל הוא נותן לך 5 .העניין שהוא מצפה ממך לתת אך בדלת האחורית הוא אומר לך שאתה לא חייב להשאר...יש כאן דרישה מסוות האם בכל זאת לא מגיע לי?

          • מגיע, אבל....
            עו"ד רענן קריב | 24/03/2009 16:41

            אתה זכאי לתשלום על עבודתך. אבל אם המעסיק יטען שעשית את זה מרצונך וללא אישורו, תהיה לך בעיה להוכיח את ההיפך. המשפט לא יודע להתמודד עם מסרים מוסווים.