ימי מחלה/ חופשה

  • קיזוז בגין ימי העדרות
    עדי | 23/03/2009 09:26

    שלום , אני עובדת בסוכנות בטוח מאז 12.2006 במשך תקופת עבודתי נעדרתי מהעבודה לצורך חופש / מחלה , המעסיק מעולם לא ביקש ממני אישורים בגין ההעדרות וכן שילם לי באופן רציף את המשכורת במלואה גם אם חרגתי ממכסת הימים העומדים לרשותי . כעת אני בחודש 8 להריון ומאז תחילת ההריון המעסיק מתנכל לי ועכשיו הוא רוצה לקזז לי משכר 3.2009 בגין כל הימים בהם החסרתי מתחילת עבודתי . יש לציין כי מעולם לא שוחח איתי בגין קיזוז של ימי ההעדרות שלי ואין ביננו שום הסכם עבודה האם מעשה זה חוקי ? מאחר ובמצב כזה אני אשאר בלי משכורת שלמה דבר שאיני מסוגלת לעמוד בו מבחינה כלכלית תודה מראש

    • ימי מחלה/ חופשה
      עו"ד לילך אקרמן | 23/03/2009 12:18

      באם נכנסת ליתרת ימי חופשה שלילית אז המעסיק יכול לקזז לך אותם וכנ"ל לעניין ימי מחלה אבל את יכולה לטעון כי משלא קיזז בעבר הנוהג הוא לטובתך ואין הוא יכול לקזז עכשיו בדיעבד- אבל לא בטוח שטענה זו תתקבל. מכל מקום, בקשי לראות את המעקב בגין ימי החוןפשה והמחלה שלך ובדקי היטב מה מגיע לחך ומה הוא רוצה לקזז.

      • בהמשך לתשובתך
        עדי | 23/03/2009 13:44

        האם הוא יכול לקזז לי מהשכר בהתראה קצרה כ"כ ולהשאיר אותי בלי משכורת ? מה כוונתך בדבריך כי הנוהג הוא לטובתי ? האם יש באפשרותי לטעון כי עד כה זה כמו הטבה שהמעביד נתן לי וכעת זה הרעת תנאים ?

        • קיזוז ימי מחלה/חופש
          כרמית | 09/09/2012 21:27

          שלום.אני עובדת בחברה גדולה ומסודרת.עד היום היה מקובל לקזז ימי חופש כאשר ישנה חריגה, היום נדהמתי לגלות כי הוחלט בחברה לקזז גם על חריגה בימי מחלה של בן משפחה ואישי.קיבלתי מכתב עם מס ימי המחלה שבחריגה שלא היה הגיוני,לאחר בדיקה מסתבר כי מדובר בחריגה משנים קודמות כולל שנה נוכחית. האם הדבר חוקי? יוצא מצב שאני חייבת למקום עבודתי משכורת שלמה!! הם אומנם מציעים תשלומים..אך עדיין נראה לי הזוי. אשמח לתגובה מהירה מאחר ואני חייבת להחליט כמה תשלומים..תודה