חופשת לידה לגבר- דיני עבודה

  • חופשת לידה לאישה ולגבר
    עמית | 22/03/2009 21:45

    שלום רב, אשתי וגם אני עובדים שנינו במשרה מלאה. אשתי בהריון והיא אמורה ללדת בזמן הקרוב. הבנתי שהחל משבוע 6 עד שבוע 14, הגבר יכול לקחת במקום האשה חופשת לידה- ולקבל בזמן זה קיצבה מביטוח לאומי עבור "חופשת הלידה" שלו. שאלותיי הינם: 1) רציתי לדעת האם בתקופה זו- חובה על האישה לחזור לעבודה, או שהיא יכולה בזמן זה לקחת חופשה-ללא-תשלום (חל"ת) ממקום העבודה (כמובן בהנחה שלמקום העבודה שלה אין התנגדות)- כך שגם הגבר וגם האישה יוכלו למעשה שניהם להיות ביחד בחופשת לידה ולטפל בתינוק. 2) האם הקיצבה מביטוח לאומי בזמן החופשת-לידה (לאישה או לגבר) הינה בגובה המשכורת שלו/ה כולל הפרשות לפנסיה, קרן-השתלמות. אודה לתשובתכם עמית

    • חופשת לידה לגבר- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 23/03/2009 12:13

      1) בעיקרון כן ואף לחתום על אישור בכתב כי היא אינה מנצלת חופשה זו, אבל הדרישה היא כי היא תהיה זכאית לחופשת לידה בזמן זה ולא תנצלו, אם בפועל היא מעוניינת בחל"ת ולמקום העבודה אין התנגדות לטעמי מבחינת דיני עבודה אין בעיה אך בדוק גם בפורום ביטוח לאומי. 2) התשלום מביטוח לאומי כולל שכר בסיס ולא כולל תוספות למיניהם. אם האשה / בעל מעוניינים להמשיך ולהפריש חלקם לקופות על המעסיק להמשיך ולהפריש חלקו.