רצוי לפנות לעורך דין

  • התנכלות ממונה
    אנונימי | 22/03/2009 17:53

    לפני 5 חודשים לערך ביני לבין הממונה עלי(נקבה)היו יחסים אינטימים מיניים שארכו כ 4 חודשים לערך.לאחר תקופה זו החלה הממונה אט אט בדרכה שלה לשנות את יחסה אלי באופן חריג ביותר.עד אשר הגיע העניין אפילו לתקיפה פיזית(זרקה לעברי יומן)ואיומים מילולים.בכל מקרה ביקשתי שיחה עם מנהל המרחב של הארגון בו אני עובד.כששמעה על כך שטחה בפניו האשמות שקריות.כשהגעתי לשיחה עימו הטיח פני את העניין לא בבדיקה.לאחר שהסברתי לו שיש כאן מניע אישי והתכנלות,שיתף מנהל המרחב על המתנכלת בשיחה ואף אחר לה אני לא רואה סיבה שהנ"ל לא יכול לעבוד איתך(לכך יש לי הוכחה כתובה)..בכל מקרה חזרתי לעבוד יחס עימה ובאותו יום שוב התנכלה לי ואיימה עלי כך שסביבת העבודה שלי בחודש וחצי שעבדתי היו בלתי אפשרי.שוב פניתי אליו ורק אז הוא פנה לממונה על הטרדות מיניות בעבודה.לאחר חקירת העניים ע"י האחראית לפי חוק ההטרדה המינית במקום עבודתי קיבלתי הודעה ממנהלת אגב משאבי אנוש שבו היא מאמצת את מסקנותיה של האחראית(אגב מנהל משאבי אנוש מכירה באופן אישי את הנלונה)בו היא מודיעה לי במכתבה כי לא היתה התנכלות כמשמעותה בחוק.כלומר קשר מיני מרצון חופשי ואיכשהו הגיעה למסקנה שהיא התרשמה שסיום הקשר היה ביוזמת הנילונה ובכך מבססת העדר כפיה...בכל מקרה לא טענתי שהיתה כפייה אך לאור אי היכולת שלה לעבוד עימי החליטה לצאת נגדי בסיכול ממוקד לאורך כל התקופה.ואף יש לי סמס שבו היא כותב לי שהיא לא מבינה למה היא מתנהגת אלי ככה.עוד טוענת שהקשר כלל מפגשים בודדים והיא אינה יכולה לקבוע באופן חד משמעי כי נוצרה חובה לנילונה לדווח על הקשר ולפעול להפרדה.קובעת עוד שהתלונה היתה זמן ניכר לאחר הקשר...אך מאז שעבדתי עם הממונה עלי גם טרם ליחסים האינטמים וגם לאחרם תמיד היתה אוירה של מגע לאורך כל הדרך.לאחר שהתמודדתי עם כל הכפשותיה החליטה הנילונה להביא דברים חדשים שעליהם לא התלוננה בעבר וברובם היו שיקריים.וטוענת הממונה על החקירה שהנילונה פשוט רצתה להגן עלי לכן לא אמרה את הכל ולא חשפה את כל הבעיות המקצועיות.וחודשיים טרם לכן הנילונה כתבה מכתב הערכה המשבח את תיפקודי המקצועי.בסופו של דבר החליט לנקוט צעדיים משמעתיים נגדה במישור הכללי ולא משום התכלות בחוק.(לי ברור שאם הייתי אישה הדברים היו נראים אחרת)היום לאחר שכבר המסקנות הגיעו כבר לפני חודש בעניין ההטרדה קיבלתי מכתב פיטורים בגים משבר אמון חריף לאחר שאף אחד מהאחראים לא רצה לקבל את ההחלטה על פיטורי.העניין עבר סחבת של חודשיים בערך.ובסופו של דבר סנכלית משאבי אנוש שאין לה נגיעה אישית בדבר קיבלה החלטה לפטר אותי עקב התנהלות לקויה לכאורה שנופחה מעבר לכל פרופורציה ולא היתה נכון. שאלתי היא כזו? 1.האם אני זכאי לקבל פיצוי על ההתנכלות והפיטורין? 2.האם יש קשר לעניין התתנהלות המקצועית הלכאורה לא תקינה? 3.מה עלי לעשות?

    • רצוי לפנות לעורך דין
      שיר ורד | 22/03/2009 19:25

      כפי שציינת בשאלתך, ההתיחסות מן הסתם היתה שונה לו המצב היה הפוך. אני מציע לך לקרוא את החוק למניעת הטרדה מינית ולראות האם הארועים שאתה מציין יכולים להחשב כהטרדה ו/או התנכלות והאם המעביד מלא את חובתו בהתםא לסעיף 7 לחוק. במידה ואתה חושב שהיו הטרדות התנכלויות ו/או אי קיום החוק מצד המעביד, תנסה לאסוף הוכחות לקיומם של הנ"ל ופנה לעו"ד עם מלוא הנתונים. שים לב, שבנוסף להליכים אזרחיים אתה יכול להגיש גם תלונה במשטרה על הטרדה ו/או התנכלות.

      • לפנות לעו"ד
        אנונימי | 22/03/2009 20:21

        אפשר לקבל טלפון של עו"ד שמטפל בתחום?האם יש גופים שנותנים שירותים משפטים בתחום??(מועצת הפועלים)??