שמירת רכב בזמן הודעה מוקדמת בהתפטרות- דיני עבודה

  • התפטרות דחוףףףף
    יפעת | 22/03/2009 14:48

    התפטרתי מעבודתי לאחר שעבדתי 5 שנים מאחר ולא עמדו בסהכם שנחתם בינינו על העלאת שכר. כל התקופה היה ברשותי רכב של החברה אשר בתלוש ירד לי מס מאחזקת רכב. אני אמורה לסיים את העבודה בתחילת חודש אפריל. הוציאו אותי לחופש מאחר וצברתי הרבה ימים. האם הרכב שהיה ברשותי צריך להישאר עפ"י חוק עד למתן סיום יחסי מעביד - עובד? כלומר עד ל - 1.4.09 ? הוסיף כי נלקח ממני הרכב לפני מס' ימים עוד שאני בתחילת ימי חופשה אבקש תשובתה מהירה כי העניין דחוף. אני התפטרתי וסוכם כי אקבל כל מה שמגיע לי.תודה

    • שמירת רכב בזמן הודעה מוקדמת בהתפטרות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 22/03/2009 17:39

      בפרק הזמן שבין מתן ההודעה לבין היום הנקוב בהודעה לגמר העבודה נמשכים יחסי עובד מעביד על המתחייב מכך לזכות או לחובה. על כן אם חלק מתנאי עבודתך הוא רכב צמוד תהיי זכאית לו גם בימי ההודעה המוקדמת.

    • התשובה איננה חד משמעית
      שיר ורד | 22/03/2009 19:39

      לא ברור משאלתך האם את מוצאת בכח לחופשה, יוצאת לחופשה בהסכמה או שנותנים לך תשלום בגין חלף הודעה מוקדמת (כלומר שהמעביד מוותר על עבודה בתקופת ההודעה המוקדמת ומשלם שכר רגיל בנוסף לפדיון חופשה). אם מוציאים אותך בכח לחופשה (כלומר ללא הסכמתך) אזי יתכן שיצטרכו לשלם לך גם בגין חלף הודעה מוקדמת וגם פדיון חופשה. לאחר שיקבע האם התקופה הנ"ל נחשבת כתקופת חופשה או כתקופת חלף הודעה מוקדמת אפשר להתייחס לשאלתך. במקרה שמדובר בחופשה מוסכמת על הצדדים, יש לבדוק את הסכם/נספח הרכב ולראות התיחסות להשארת הרכב אצל העובד בתקופות של חופשות, בהעדר התיחסות יש לבדוק האם נקבע שהרכב ניתן כהטבה לשכר או לצורכי עבודה. אם זו הטבת שכר יש לתת אותה גם בחופשה, אם לצורכי עבודה אין חובה לתת את הרכב בתקופות חופשה. במידה ומדובר בחלף הודעה מוקדמת, אין חובה על המעסיק להשאיר את הרכב אצל העובד בתקופה זו.

      • תגובה לשיר
        יפעת | 22/03/2009 21:01

        שלום שיר למה התשובה שלך שונה משל עו"ד בןנתן שי , מה תפקידך אם אפשר לשאול? החופשה היא ניצול ימי חופש עד למועד ההתפטרות דהיינו 1.4.09.