גריעת ימי חופשה ללא ידיעה- דיני עבודה

  • גריעת ימי חופשה ללא ידיעה
    נריה | 22/03/2009 14:24

    שלום. אני עובד במטבח של מוסד מסויים, בשעות הערב. משכורתי היא ע"ב חודשי, ואינה מושפעת מחופשות הלימודים של התלמידים (פרט לחופשת הקיץ). בזמן האחרון נזקקתי לניצול של ימי החופשה וביקשתי לנצל אותם. הושב לי שאין לי ימי חופשה מכיון שימי החופשה שלי הם הימים בהם התלמידים בחופשה. התפלאתי מאוד למשמע תשובה זו, כיון שמנהל המטבח, לפני תחילת עבודתי אמר לי במפורש: "הימים בהם התלמידים לא נמצאים הם על חשבונו". אינני חתום על חוזה. אני מועסק מאוקטובר 2007. שאלתי כרגע היא: האם אני זכאי לדרוש את ימי החופשה שלי? והמקרה של סירוב האם פנייה לבית דין לעבודה תהיה יעילה? תודה רבה. נריה.

    • גריעת ימי חופשה ללא ידיעה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 22/03/2009 17:45

      אם כחלק מתנאי עבודתך סוכם כי החופשה בקיץ תהיה על חשבון המעסיק ולא תיחשבכימי חופשה, כך צריך להיות ובמקרה כזה תהיה זכאי לימי חופשה במהלך השנה.

    • השלמה
      שיר ורד | 22/03/2009 19:45

      ככלל, הנוהג הוא שבמוסד לימודים ימי החופשה של העובד כוללים את ימי הסגירה של המוסד.לכן, נטל ההוכחה על סיכום אחר מוטל עליך. אם מנהל המטבח היה הממונה עליך ומוסמך לדון אתך על תנאי העבודה והשכר, אזי התחיבותו מחייבת את המעסיק, אך נטל ההוכחה שכך נאמר לך מוטל עליך. גם אם לא תצליח להוכיח שכך נאמר לך, על המעסיק לנהל פנקס ימי חופשה ולרשום בו את המועדים שבהם היית בחופשה, במסגרת דיון בתביעה, אתה יכול לדרוש מהמעסיק להציג את פנקס החופשה ולנסות להוכיח שהוא פיקטיבי ו/או שעובדים אחרים מקבלים חופשות בנוסף לימי החופשה מלימודים.

      • תגובה להשלמה
        נריה | 22/03/2009 21:50

        שלום ורד, ותודה על עזרתך. העניין הוא שלא הייתי אף פעם מודע לנוהג זה. ומעבר לכך, כשנכנסתי לעבודה- לא נאמר לי דבר כזה. נאמר לי רק שבימים שהם לא נמצאים- לא גורעים משכרי, אלא "זה על חשבון המעביד". אין לי חוזה העסקה.