עניין סבוך ומורכב

  • פיטורים וסגירת המשרד בעוד חצי שנה
    קובי | 18/03/2009 16:55

    במקום העבודה שלנו, המנהל הודיע על סגירת המשרד ב 1/9/09, עם סיום פרוייקט שאנחנו עובדים עליו. ההודעה נמסרה בעל פה - מבחינתו אנחנו מפוטרים בתחילת 9/09, והוא מכין אותנו ונותן לנו הודעה מוקדמת של חצי שנה מראש. השאלה: מה דין עובד שמצא עבודה לפני התאריך הנ"ל. האם העובד יהיה זכאי לקבל פיצויים ולעבור למקום העבודה אחר, או שמא הוא מחוייב להמשיך ולעבוד עד סגירת המשרד כדי לשמור על זכויות עובד שלו ובכך להפסיד את הסיכויים שלו להיקלט במקום עבודה חלופי. איך מתבצע חישוב הפיצויים לאנשי מכירות שהשכרם מחושב על בסיס + עמלה? האם הממוצע הוא שנתי או שלושה חודשים לאחור? לגבי כל מיני הוצאות פיקטיביות בתלוש (טלפון / נסיעות / ביגוד וכו'), האם המעסיק יכול לטעון שאינם נכללות בשכר ברוטו לעניין הפיצויים. אנחנו מאוד מוטרדים מהמצב ונודה על תשובה בהקדם. בתודה.

    • עניין סבוך ומורכב
      עו"ד בן נתן שי | 18/03/2009 21:06

      לגבי הפסקת העבודה טרם מועד הפיטורים- עקרונית המעסיק יכול להחליט שהוא מוותר על שירותיכם ואז אין בעיה. במקרה זה הוא יצטרך לשלם את פיצויי הפיטורים. דרשו את ההודעה בכתב. חישוב פיצויי הפיטורים יחושב לפי ממוצע 12 חודשים אחרונים. לגבי רכיבי השכר- לא ניתן לענות תשובה בנתונים שנמסרו. מקבץ השאלות מהוות עניין סבוך מורכב ולא חד משמעי. על כן המלצתי- פנו לקבלת ייעוץ משפטי ספציפי למצבכם ובכך הסירו דאגה מלבכם.

      • שאלה - ומה לגבי התפטרות עובד לפני מועד סגירת המשרד
        קובי | 19/03/2009 09:59

        אנחנו בסוג של מלכוד. המעסיק אומר לנו שאנחנו יכולים לחפש עבודה, מצד שני לא מספיק ברור לנו מה קורה אם בפועל נמצא עבודה ונרצה להתחיל לעבוד במקום אחר. האם במקרה של מציאת עבודה, (לדוגמא בעוד חודשיים), אנחנו נאבד את הזכות לפיצויים?! תודה על תשובתך.

        • פיטורים וסגירת המשרד
          עו"ד בן נתן שי | 19/03/2009 21:01

          עקרונית אם תעזבו את העבודה לפני מועד כניסת הפיטורים לתוקף אתם עלולים, בנסיבות מסוימות, להפסיד את הזכאות לפיצויי פיטורים אבל אני ממליץ בחום לקבל ייעוץ משפטי קונקרטי לפני שתנקטו צעד נוסף.