בשביל לתת תשובה עניינית יש צורך ביותר פרטים

  • האם מותר לי לעבוד
    פלפלת | 18/03/2009 14:21

    אני בימים הקרובים מגישה מכתב התפטרות לאחר שנתיים שעבדתי עם מנהלת שלא העריכה אותי ומעליבה אותי נון סטופ ללא כל סיבה מוצדקת שתמיד מחפשת אייך לעשות לי רע (דבר כזה הזוי לא ראית).. בכל מקרה ילדתי לפני 4 חודשים וחזרתי למקום עבודתי ב22.3 אחרי שבוע גיליתי שהיא רוצה כביכול "להחליף" אותי ששאלתי מה פשר העיניין נענה לי שיש "קשיים כלכליים"במשרד.אמרתי שאם יש קשיים כלכליים היה כתוב לפטר ולא להחליף אותי ברור לי שזה תירוץ מצוץ מהאצבע למזלי בחופשת הלידה רצונם של המנהל ומנהלת (אמא ובן) היה שאני יעבוד בשחור בחופשת הלידה וסירבתי (אולי מכאן הכעס עליי) אחרת אין סיבה אמיתית לגרום לי לעוול.. החלטתי שזה לא מקומי והנפש שלי יותר חשובה כדי שאהיה חזקה עבור ילדיי (אני כרגע נמצאת במין דכאון שקשה לי להסביר ) אני מרבה לבכות לכעוס , לצעוק הוצאתי חופשת מחלה לאחר שלא יכולתי לתפקד מיום ג' הזה חליתי בנפשיתמאזשגיליתי את כוונתם לקחתי את זה קשה מאוד מפני שנתתי את כל ליבי ונפשי למשרד. עכשיו החלטתי להתפטר למען הילד ולקבל את הפיצויים והפנסיה שלא שולמה ולא נעשתה לי משנת 2008 . במקביל אני מחפשת עבודה יותר ראויה לי עם מנהלת שתעריך את עבודתי ואותי. השאלה היא כזאת: האם מותר לי לחפש עבודה אחרת ומקביל להתפטר ולקבל את הפיצויים?(מקוםהעבודה לא רחוקה ממקום מגוריי ואני עובדת מ-8 ועד -3 (שעה אחת פחות) ע"פ החוק.) כמה זמן לא אוכל לחתום אבטלה במידה וקיבלתי פיצויים לאחר התפטרות והחלטתי בכל זאת להישאר בבית. דבר נוסף לא נעשה ביננו חוזה עבודה כמה זמן אני צריכה להודיע לה מראש על התפטרותי?חודש או שבועיים או בכלל לא.. תודה עו"ד רענן.

    • בשביל לתת תשובה עניינית יש צורך ביותר פרטים
      עו"ד בן נתן שי | 18/03/2009 16:39

      לגבי ההודעה המוקדמת- את צריכה לתת הודעה מוקדמת של חודש. שימי לב- לא בכל מצב התפטרות בנסיבות שתיארת תזכה אותך בפיצויי פיטורים.על מנת לקבל תשובה מדוייקת יש צורך בפרטים נוספים והמלצתי לך היא לא להתפטר לפני שתבדקי לעומק את זכויותייך ולשם כך פני לייעוץ משפטי ספציפי מתאים.

      • האם מותר לי לעבוד
        פלפלת | 18/03/2009 17:28

        ברור שאני לא אומר שאני מתפטרת כי היא מעליבה אותי בפרסיה מול לקוחות ועובדים אני מתפטרת במבחינתה כי אני רוצה לטפל בילד.. תשמע זה בלתי אפשרי לשמוע גינונים כל הזמן במשך שנתיים היא באמת חולת נפש אין על כך ויכוח..מה צריך לעשות כדי להוכיח זאת מצלמה נסתרת?היא מקללת אותנו העובדים כשקרנים לא אמינים,צועקת עלינו בטירוף,חטפה לי אישית פעם אחת את הפלאפון מהאוזן עוד כשהייתי בשיחה עם לקוחה שלנו כי משהו לא מצא חן בעיניה כל יום היא מאיימת על פיטורים עליי ועל שתי עובדות נוספות..נהיינו הקורבנות שם פשוט בלתי נסבל.. בחופשת הלידה היא דרשה ממני לעשות שיווק ולקבל כסף בשחור ואילו הבן שעובד גם כן איתנו דרש ממני שעתיים בבוקר בחופשת הלידה להתקשר ללקוחות מהבית וסירבתי.. אני לא יודעת מה לעשות מה שאני כן יודעת שאני חוזרת הביתה כל יום מאז שחזרתי לעבודה במצב נפשי לא טוב עד שאתמול פשוט קרסו כוחותיי לא יכולתי לקום ממיטתי..מה עושים?

        • הוספתי תגובה אנא ענו לי.  לת
          פלפלת | 18/03/2009 18:21

          • שוב, רצוי שתפני לייעוץ משפטי מקצועי
            עו"ד בן נתן שי | 18/03/2009 22:37

            התשובה על פי הנתונים שמסרת אינה חד משמעית. ההתעמרות של המעסיק עשויה להוות עילה להתפטרות בדין פיטורים, כך גם הרצון לטפל בילד (התפטרות לאחר לידה תוך 9 חודשים מיום הלידה). יחד עם זאת יש פרמטרים נוספים שיש לבחון ועל כן אני שב וממליץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי. כל תשובה אחרת תהיה לא מספקת.