דיני עבודה - שכר כולל

  • חוק השכר החדש/התיקון החדש לחוק (תלוש משכורת)
    נורית | 18/03/2009 09:44

    שלום לך, 1. האם זה נכון שבתיקון לחוק השכר החדש חובה על המעביד להציג את שכר הברוטו כשני חלקים - שכר בסיס או שכר יסוד, ורכיב גלובלי לצורך חישוב שעות נוספות ? האם זו חובה בחוק? האם אינו יכול להמשיך להציג ברוטו 1 כללי הכולל שעות נוספות ? 2.לגבי עובדים גלובליים שבחוזה העבודה שלהם רשום - כי שכר הברוטו כולו משולם על סך ימי העבודה כולל אם יהיה צורך בשעות נוספות וכן ימי ו' ושבתות . מה קורה אם בחודש מסוים העובד לא היה צריך לעשות שעות נוספות ? האם יש כאן בחלוקת הברוטו לשניים מעין פתח למעביד לא לשלם לו את רכיב השעות הנוספות? ומה לגבי עובדות בהריון שאין לחייבן לעשות שעות נוספות ולכן אינן עושות -גם לא מבקשים מהן. האם זה פתח לשלם להן רק 80% מהמשכורת ? כוונתי בהגדרה "פתח" הוא שהמעביד חילק לכל העובדים מכתב שעליו יש לחתום כהסכמה לשינוי בתלוש שכר המחלק את הברוטו הקבוע עד כה לשני הרכיבים. האם בחתימה על מסמך כזה העובד מאפשר למעביד את "הפתח" לשלם לו פחות בהסוואה של התיקון לחוק השכר? תודה, נורית.

    • דיני עבודה - שכר כולל
      עו"ד רענן קריב | 18/03/2009 10:23

      את מתארת מצב של חוזה עבודה המנוגד לחוק. החוק אוסר על שכר הכולל שעות נוספות. הוא אסר זאת לפני התיקון ואוסר זאת גם כעת. מותר לשלם תוספת גלובלית על שעות נוספות, כאשר העבד אכן עובד שעות נוספות באופן קבוע או לסירוגין, ואז התוספת היא גם עבור הנכונות לעבוד שעות נוספות. השינוי מעביר חוזי עבודה בלתי חוקיים למצב של חוקיות. תוספת שעות נוספות גלובליות היא קבועה, ואם העובד אכן עובד שעות נסופות אי אפשר לא לשלם אותה, כי אז חייב המעסיק לשלם שעות נוספות בפועל.

      • אז מצבנו לא טוב
        נורית | 18/03/2009 10:41

        היה לנו חוזה מנגוד לחוק שהוא אגב די סטנדרט בהרבה חברות שילמו לנו את הברוטו הזה ל-9 שעות עבודה, ועכשיו המעסיק עב רלמצב של חוקיות אבל העובד עבר למצב בעייתי שהוא צריך להוכיח שהוא עבד שעות נוספות כדי לקבל את הרכיב של שעות נוספות, כל זאת כדי לקבל את אותו ברוטו כמו קודם ? זה נשמע כמו ניצול התיקון החדש בחוק כדי להוריד שכר: לא תעבוד שעות נוספות לא תקבל את הרכיב. נשמע הגיוני והוגן רק שגם מקודם לא עבדנו שעות וגם עכשיו לא, רק שלמעביד אכן נותר פתח לא לשלם את הרכיב של ה-20%. אני צודקת ?

        • אסור להוריד שכר
          עו"ד רענן קריב | 18/03/2009 11:01

          אסור לנצל את התיקון לחוק כדי להוריד שכר. אם הכוונה שכעת יופחת השכר באמצעות קביעת רכיב של שעות נוספות גלובליות, זו הפרת חוזי העבודה וניצול לרעה של החוק. אסור למעסיק לעשות זאת.