דיני עבודה - עובדת בהריון

  • שינוי תפקיד
    אושרית | 17/03/2009 17:05

    שמי אושרית, אני עובדת קרוב לשנה וחצי בחברת כח אדם כרכזת כח אדם 8:00- 17:00. לפני שבוע וחצי נקראתי לשיחה והמעסיק הודיע שהוא מוציא אותי לחופשה ע"ח ימי חופש וכשיהיה עבודה הוא יקרא לי. במעמד אותה שיחה ידעתי שאני בהריון אך לא אמרתי לו שאני בהריון בגלל שזה הריון צעיר (שבוע 6) וחיכיתי לבדיקת דופק. השבוע דיברתי עם המעסיק והודעתי לו בתחילת השיחה שאני בהריון. הוא הציע לשנות לי תפקיד לעבודה בתור מפקחת ביחידת ביטחון בשדה תעופה עבודה במשמרות עד 22:00, תפקיד שכולל עמידה על הרגליים. האם מותר לו ? האם אני חייבת להסכים? ובמידה והוא צריך אישור מהתמ"ת כמה זמן לוקח לו להשיג אותו? אושרית

    • דיני עבודה - עובדת בהריון
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 17:29

      לא הבהרת אם מדובר בפגיעה או בהרעה בתנאי העבודה. אם כן - יש לקבל לכך היתר ממשרד התמ"ת, והיתר כזה יינתן רק אם הפגיעה לא נעשתה עקב ההריון.