דיני עבודה - פגיעה בעובדת בהריון

  • הרעת תנאים בהריון
    יעל | 17/03/2009 15:44

    צהריים טובים. אני עובדת במקום עבודתי כבר שנתיים וחצי, התחלתי בתור פקידת קבלה אחה"צ וקודמתי כעבור שנה למזכירת מנכ"ל אחה"צ, עכשיו אני בהריון (חודש חמישי), לפני כחודש החסרתי שבוע מהעבודה (הייתי עם שפעת, חום ושיעול בבית, כשהגעתי לעבודה המנהלת הכניסה אותי לחדרה ואמרה לי שעקב חיסוריי הרבים (סליחה רבים? סה"כ 5 ימים? ואני לא מחסירה אף פעם!) אני חוזרת לשבת בקבלה והם מביאים מזכירת מנכ"ל ערב מבחוץ... אני ממש מתוסכלת, שנה חיכיתי לקידום ועכשיו מחזירים אותי שוב אחורה... בא לי לבכות, אם לא הייתי בהריון הייתי לוקחת עכשיו את הרגליים והולכת לחפש עבודה אחרת. מה עושים האם זה בסדר? אני חייבת לציין שלא פגעו לי במשכורת ובשעות.

    • דיני עבודה - פגיעה בעובדת בהריון
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 17:27

      קודם כל, קשה לקבוע שאכן מדובר בפגיעה, אם כי יתכן שמדובר בפגיעה במעמד. אסור לפגוע בעובדת בהריון עקב הריונה, ועל המעסיק לקבל היתר לפגיעה כזו ממשרד התמ"ת. לא ציינת אם המעסיק יודע שאת בהריון. אם כן, אסור היה לו לבצע את השינוי ללא היתר, בהנחה שאכן יש פגיעה.

      • תודה על תגובתך, ובנוסף:
        יעל | 17/03/2009 17:31

        המנהלת אומרת שהמנכ"ל צריך מישהי שמגיעה בקביעות ושמאז ההריון הפכתי לחולנית (שטויות לשכב בבית עם חום 5 ימים אחרי ששנתיים וחצי לא החסרתי, לא נראה לי כזה מוגזם) לא דיברתי איתה על מה יהיה אחרי כיוון שכפי שציינתי הייתי מזכירת ערב והרי לא אוכל לעבוד ערבים אחרי הלידה, אבל השאלה שלי האם זה תקין להחזיר אותי לתפקיד שהייתי קודם להזכיר הורידו אותי לתחתית המערכת. בתגובה לשאלתך, הודעתי למעסיקיי שאני בהריון בחודש שלישי וכעת אני בחודש חמישי

        • נשמע כמו פגיעה
          עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 17:44

          מההשלמה עולה כי ככל הנראה מדובר בפגיעה הנובעת מההריון. מומל שתודעי לממונים עלייך כי זו פגיעה בעובדת בהריון האסורה בלא היתר. שינהלו את הויכוח אם זו כן פגיעה או לא פגיעה אצל הממונה על עבודת נשים. לא יהי להם קל...

          • תודה רבה  לת
            יעל | 17/03/2009 18:34

            • עוד שאלה בבקשה
              יעל | 22/03/2009 09:54

              שאלה נוספת שברצוני לשאול, האם אני אוכל להתלונן על הרעת תנאים בדיעבד, כלומר אם אחרי שאחזור מחופשת הלידה היא לא תעביר אותי לתפקיד אחר האם אוכל להתלונן על כך שהמנהלת הורידה אותי בתפקיד עקב הריון. שכחתי גם לציין שמזכירת מנכ"ל בוקר שאיתה עבדתי אמורה לצאת לחופשת לידה בעוד שבועיים בערך ואני הייתי אמורה לצאת בדיוק כשהיא חוזרת, לי היה נראה הכי הגיוני (אם היא כבר הביאה מישהי להיות מזכירת מנכ"ל ערב במקומי להעביר אותי להיות מזכירת מנכ"ל בוקר לתקופה הזו לפחות ולא להעביר אותי לקבלה ובחורה אחרת שעבדה בקבלה להעביר חפיפה להיות מזכירת מנכ"ל בוקר. מה דעתך?