דיני עבודה - המועד לתשלום שכר

  • מועד תשלום שכר בעבודה על בסיס שעות....
    מיקו | 17/03/2009 13:37

    שלום, סעיף 10 לחוק הגנת השכר קובע כי שכר על עבודה על בסיס שעות יש לשלם בתום מחצית החודש בו הועבד העובד. אם עבדתי ב-14 לחודש, צריך לשלם לי את השכר ב-15 לחודש? ואם עבדתי ב-16 לחודש צריך לשלם לי את השכר בראשון לחודש שאחריו? ואם עבדתי ב-1,3,14,16,28 לחודש את השכר על 1,3 ו-14 יש לשלם לי עד ה-15 לחודש ואת השכר על ה-16 וה-28 יש לשלם לי בראשון לחודש שלאחר מכן? תודה מראש על התשובה.

    • דיני עבודה - המועד לתשלום שכר
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 17:22

      קרא את כל הסעיף. מה אומר חוזה העבודה? בדרך כלל שכר, גם לפי שעות, משולם בתחילת החודש העוקב לחודש העבודה.

      • לא נחתם חוזה ולא סוכם דבר בעל פה....
        מיקו | 17/03/2009 19:37

        לא ברורה לי סייפת הסעיף... למען הנוחות אביא להלן את סייפת הסעיף: "... אולם לגבי עובד ששכר-עבודתו משתלם על בסיס כאמור, אך הועבד במשך כל החודש האמור, יחול סעיף 9 אם תוך החודש שולמו לו מקדמות בהתאם לקבוע בהסכם קיבוצי או בחוזה עבודה." לפי מה שאני מבין, סייפת הסעיף מופעל רק במקרה ששולמו לי מקדמות - לא שולמה לי אף מקדמה, אז מה שאמור לחול זה רישת הסעיף כפי שכתבתי בהודעה הראשונית, לא?

      • אגב, הבדיקה שאני עושה הינה לצורך...
        מיקו | 17/03/2009 19:39

        חישוב המועד ממנו הלינו את שכרי.

        • אז אולי אין צורך
          עו"ד רענן קריב | 18/03/2009 09:57

          מאחר ובתי הדין לעבודה כמעט ולא פוסקים פיצויי הלנת שכר, ומאחר וממילא לא כוללים בכתב התביעה תחשיב של פיצויי ההלנה, אולי עדיף להניח לעניין ופשוט לתאר את העובדות.

          • זה חשוב לי למכתב הדרישה...
            מיקו | 18/03/2009 10:18

            לפני שאגיש תביעה לבית הדין לעבודה, אני מעוניין לשלוח למעביד מכתב בו אדרוש את המשכורת בצירוף פיצויי הלנה. לכן חשוב לי מאוד לדעת מה התאריך ממנו אני יכול לדרוש פיצויי הלנה.

            • דרוש באופן כללי.
              עו"ד רענן קריב | 18/03/2009 10:32

              מאחר ובתי הדין לא פוסקים פיצויי הלנה, עוד פחות מכך משלמים מרצון פיצויי הלנה. אם אתה רוצה, חשב מה-15 לכל חודש רלוונטי. זה לא ממש קריטי.