דיני עבודה -התחייבות לעבודה

  • התחייבות בחוזה עבודה לחצי שנה
    נתן | 17/03/2009 11:52

    האם מעביד יכול לחייב עובד על התחייבות לחצי שנה כאשר ההכשרה היא במהלך העבודה,כלומר העובד לומד את העבודה במהלך העבודה.

    • דיני עבודה -התחייבות לעבודה
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 12:04

      לא ברור מה פירוש "התחייבות לעבודה". אם הכוונה לתחייבות חוזית שמולה יש התחייבות של המעסיק להעסיק בתקופה מקבילה - אין בכך פסול. אם מדובר ב"קנס עזיבה", הוא עשוי להיות חוקי אם הוא פרופורציוני להכשרה שניתנה. אין כללים חדים וברורים בעניין ויש לבחון את נסיבותיו של כל מקרה.

      • ...
        נתן | 17/03/2009 13:27

        "אם הכוונה לתחייבות חוזית שמולה יש התחייבות של המעסיק להעסיק בתקופה מקבילה - אין בכך פסול"-לא כל כך הבנתי את המשפט,אתה שואל אם הכוונה להתחייבות המעביד להעסיק את העובד במשך חצי שנה אז זו לא הכוונה.הכוונה היא שהעובד חותם בחוזה עבודה שהוא מתחייב לעבוד לפחות חצי שנה.לפי מה שאני הבנתי מעביד יכול לבקש מעובד לחתום על סעיף כזה אך ורק אם מדובר בפגיעה כלכלית במעסיק במקרה כזה,לדוגמא הכשרה שהמעביד צריך לשלם עליה.בעבודה הזו ההכשרה מתבצעת במהלך העבודה,כלומר העובד לומד את העבודה תוך כדי עשייתה,כך  שבעצם העובד עובד כרגיל במהלך ההכשרה.האם בכל זאת המעביד יכול לחייב עובד לעבוד לפחות חצי שנה?

        • לא בדיוק
          עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 17:12

          מה שאתה מכיר לא מתייחס להתחייבות לעבוד תקופה קצובה אלא מה שמכונה "קנס עזיבה", התחייבות לתשלום סכום כסף במקרה של עזיבה במהלך תקופה מסויימת. ההתחייבות הזו צריכה להלום עלויות הכשרה יוצאות דופן שהיו למעסיק. התחייבות כשלעצמה אינה פסולה, היא התחייבות חוזית, אבל אי אפשר לאכוף אותה. עובד שיתפטר בתקופת ההתחייבות לא יוחייב על ידי בית הדין לעבודה להמשיך לעבוד, אבל ייתכן שיחוייב לפצות את המעסיק אם גרם נזק בעזיבתו ובהפרת החוזה הכרוכה בכך.