דיני עבודה -הרעת תנאים

  • פיצויי פיטורין?
    ענבל | 17/03/2009 11:28

    ההנני עובדת כשנה וחצי במשרד של עורכת דין כמזכירה. מסגרת עבודתי היא 5 ימים בשבוע 5 שעות ביום עם אפשרות לשעות נוספות (שברוב המקרים אכן היו: כשעה שעתים נוספות). נתבשרתי ע"י עורכת דין כי עליה לקצץ בעבודתי עקב קיצוצים שעליה לעשות, ובכך להוריד את עבודתי ל-3 ימים בשבוע ל-5 שעות כל יום. בנוסף מסרה כי היא מעוניינת להכניס עו"ד נוסף למשרד (רעיון כרגע) ורק אם הדבר יתאפשר אוכל לחזור למשרתי הקודמת ואולי אף למשרה מלאה. כמובן שהקיצוץ הנוכחי (שיתחיל בחודש אפריל) אינו מתאים לי. אני מעוניינת לדעת האם מדובר בהרעת תנאים והאם מגיע לי פיצויים על כך או לפחות זכות לחתום בלשכה כדין מפוטרת. אשמח לתשובה מהירה בנושא, בברכה ענבל .

    • דיני עבודה -הרעת תנאים
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 11:59

      מדבר בהרעה מוחשית של תנאי העבודה, העשויה להקים לך זכות להתפטר תוך זכאות לפיצוי פיטורים. כדי להתפטר בזכאות לפיצוייים, עלייך להודיע על התנגדותך להרעה ולדרוש שלא תבוצע ואם התבצעה כבר לדרוש תיקון ולקצוב זמן, שאם במהלכו לא יתוקן המצב תתפטרי בזכאות לפיצויי פיטורים. רק אחרי זה תוכלי להתפטר ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים. בנוגע לדמי אבטלה פני לפורם ביטוח לאומי.

      • תודה רבה על התשובה
        ענבל | 17/03/2009 12:06

        הרעה אינה נכנסה לתוקף ותיכנס רק בראשון לאפריל (נאמר לי על ידה), כלומר עליי להגיש כבר עכשיו מכתב פיטורין ובו לכתוב שאיני מסכימה לתנאים החדשים שהוצעו לי וכי הינם הרעה מוחשית בתנאי עבודתי. כיוון שיחסי ויחס מעבידתי הינם טובים, האם אפשר לפנות אליה קודם כל בעל פה (היא בעצמה אמרה לי לחשוב על זה) ואח"כ אם אני רואה שפיצויי הפיטורין לא עולים בשיחה, להגיש מכתב? או שחובה עליי להגיש מכתב? (אי נעימות כמובן). תודה מראש על התשובה, ענבל.

        • לא קראת את תשובתי
          עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 12:11

          לפני שתוכלי להגיש מכתב התפטרות עלייך להודיע על התנגדותך להרעה. אם המעסיקה לא תחזור בה מההרעה, רק אז תוכלי להגיש מכתב התפטרות.

          • אתה צודק
            ענבל | 17/03/2009 13:37

            אכן, לא שמתי לב לפרט הזה אבל הבנתי אותו מיד אחר כך. כלומר עליי להתנגד לתנאים החדשים ולהמתין ולראות אם מעסיקתי תשנה אותם חזרה, באם לא, אז עליי להגיש מכתב התפטרות. האם כל זה יכול להיעשות בעל פה (התנגדות לתנאים החדשים) או שעליי לפנות אליה בכתב באופן רישמי, בכל זאת אנחנו רק שתינו במשרד..

            • עדיף בכתב  לת
              עו"ד רענן קריב | 17/03/2009 13:58