פיצויים ושאר זכויות

  • פיצויי פיטורים
    סמדר | 16/03/2009 19:32

    שלום מזה4 שנים עבדתי בחנות. היקף המשרה שלי היה 6 שעות ביום 5-7 ימים בשבוע. בחודש פברואר הגעתי לעבודה וגיליתי כי כל הספקים מרוקנים את החנות מכל הסחורה ואז התבשר לי כי החנות נסגרת. לאחר בקשה הוצאתי מהמעסיק שלי מכתב פיטורים. לאחר שבוע שילם לי במזומן את משכורת פברואר (עם תלוש). המעסיק שלי אמר כי הנהלת החשבונות תשב על כל הנתונים ב15 למרץ וב16 ניפגש לסגור חשבון. המעסיק לא עונה לטלפון מספר ימים. מה עליי לעשות ? איך אוכל לדעת אם החברה (בעמ) פשטה את הרגל ? כמו כן היה ביננו הסכם בעל פה בזמנו כיוון שלו יכל להעלות לי את השכר לפני שנה ,כי יעלה לי את השכר ב1.5 ש"ח לשעה אבל אשתמש בזה כזיכוי בחנות (האם זה חלק מחישוב הפיצויים או רק מה שרשום בתלוש?) בנוסף לא הפריש מעולם כסף לק.פנסיה (אני יודעת שמ1.08 כל מעביד מחוייב להפריש ) בקיצור אני לא יודעת כל כך איך לחשב את הפיצויים בנוסף עליי לקבל חודש על הודעה מראש, ימי החופשה שלי לא תמיד רשומים בתלושים כך שאני לא יודעת כמה ימי חופשה היו לי ( אני רק יכולה להגיד שלפני שנה ו 8 חודשים פדיתי את כל הימים ולאחר מכן עוד 5 .... האם עליי לחכות ? או לפנות לבית דין לדיני עבודה ? תודה .

    • פיצויים ושאר זכויות
      shadmi-levran | 17/03/2009 11:03

      סמדר שלום, ראשית יש חשיבות לשאלה האם מדובר באמת בחברה או בעוסק מורשה כלומר אדם פרטי אשר העסיק אותך. באופן עקרוני כמובן שאת זכאית לפיצויי פיטורין ואולי גם לתוספת של זכויות סוצאליות שלא שולמו. באם המעסיק לא יעמוד בהבטחתו לשלם לך בימים הקרובים את יכולה להגיש תביעה כנגד המעסיק . באם מדובר בחברה שהיא חדלת פרעון ניתן להגיש בקשה לפירוק ולדרוש את תשלום רכיבי השכר מביטוח לאומי(הליך קצת מורכב שיש לתת עליו את הדעת בשלב מאוחר יותר). בברכה ובהצלחה, פז לב-רן, עו"ד