הרעת תנאים

  • מה לעשות כנגד התרגיל הזה בהרעת תנאים?
    דנית | 16/03/2009 16:17

    שלום, אני עובדת 3 שנים לפי שכר שעה- אני לא אמורה לעבוד ימי שישי בכלל, רק 9 שעות ביום בניכוי הפסקה, יוצא משהו כמו 186 שעות לחודש.אין לי חוזה עבודה אז שמרתי את כל התלושים מהיום הראשון.בכל השנים האלו עבדתי אולי תריסר ימי שישי--רק בגלל שבקשו ממני במיוחד אם היה עומס יתר או להחליף מישהי--ממש מקרים חריגים.ולא שלמו לי שעות נוספות על ימי שישי אלה, רק %100 עכשיו פיטרו פה עובדים רבים, ואמרו לי שאני צריכה לעבוד כל יום שעה אחת פחות ( 8 שעות ) אבל להתחיל לבוא כל יום שישי לחמש שעות! הסברתי שאני לא מסוגלת--רק להגיע ולצאת מתל אביב זה שעה לכל כוון ואני מגדלת ילדים, והם יודעו מהרגע הראשון מהראיון קבלה שאני לא יכולה לעשות ימי שישי. עניתי שאתפטר כי זה הרעת תנאים , ענו לי: אבל הנה כן היו ימי שישי שבאת, אז את כן מסוגלת! ובכלל, אנחנו לא מורידים שעות רק משנים את חלוקתם על פני השבוע, ואם תתפטרי לא ניתן פיצויים. אני בטוחה שזה תרגיל לגרום לי להתפטר בלי פיצויים, ואני שונאת את המקום הזה, אבל עד כמה הם צודקים שזה לא הרעת תנאים מוחשית? תודה על כל עיצה!

    • הרעת תנאים
      shadmi-levran | 17/03/2009 10:43

      דנית שלום, על פי תאור המקרה נראה כי אכן מדובר בהרעת תנאים אך בכדי לתת תשובה מלאה יש לבחון את כל נסיבות המקרה לרבות שאלת קיומו של הסכם עבודה, תלושי שכר ועוד בברכה ובהצלחה פז לב-רן, עו"ד