הפחתת משרה

  • האם קיצוץ מ-9 ל-8 שעות ביום הוא הרעת תנאים מוחשית?
    אורן | 16/03/2009 11:16

    שנתיים עבדתי ( ללא חוזה אישי או כתוב ) והמתכונת היתה 9 שעות כפול חמישה ימים בשבוע. מה-9 הורידו חצי שעה ליום הפסקה, כך שלא היו שום שעות נוספות. פתאום ללא כל הוצאת חוזר כתוב ובקשת הסכמה המעביד הורה לכל העובדים בע"פ: מעכשיו עובדים רק 8 שעות ביום. זה הורדה של 11% בשכרי ברוטו, אז סירבתי מייד ודרשתי שישאיר כמו קודם או שאני עוזב בו ברגע. הוא אמר אם לא תתן לי הודעה מוקדמת וחפיפה 30 יום זכותי להוריד לך חודש מהפיצויים. נתתי לו מיד מכתב עם דרישה להשאיר שעותי או שאני גומר בעוד 30 יום והוא קיבל התפטרותי ויחסי העבודה הסתימו כעבור חודש, בפברואר. עכשיו הוא אומר לי שהתקשר עם קו לעובד והם אמרו לו שהורדת שעות כזו אינה נחשבת הרעת תנאים ולכן לא ישלם פיצויים--מדובר ב-10 אלף שקל. שאלותי: 1) האם אין זו הרעת תנאים מוחשית לצורך מתפטר כדין מפוטר? 2) האם יש סיכוי שאזכה בתביעה עם ייצוג עצמי בלי לשכור עו"ד ( עקב הסכום קטן יחסית לעלות עו"ד ) ? 3) מישהו יש הערכה/מושג כמה זמן עשויה תביעה כזו במחוז הצפון להמשך עד סיומה? תודה למנהלי הפורום המעולה הזה!--אורן למידע נוסף:הסכם עבודה

    • הפחתת משרה
      שיר ורד | 16/03/2009 13:11

      הפחתת משרה מתחת למשרה מלאה (המלווה כמובן בהפחתה מקבילה בשכר) כלומר מתחת ל 43 שעות בשבוע מהווה הרעת תנאים. הורדה של 11% בשכר היא הרעת תנאים מהותית. לא ברור לי איך הפחתה של 2.5שעות (כי ל 8.5 שעות כבר הסכמת) מגיעה ל 11% מהשכר.

      • 1 שעה שמפחיתים חלקי 9 שהיה= שווה 11% לא?  לת
        אורן | 16/03/2009 16:35