פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • פיצוי פיטורין
    שירה | 12/03/2009 00:16

    אני נחשבת לעובדת משמרות , בהגדרת התפקיד שלי אני מחוייבת  לעבוד ערבים וכן 2 שבתות בחודש וחגים מכיוון שאנחנו אגף מבצעי - חוזה עבודה קיבוציהחוזה שלי עומד להסתיים לאחר 5 שנים , ובבדיקה כללית כדי לדעת מהם זכויותי דיברתי עם מבטחים ובכללי מצאתי שהמעסיק מפריש לי רק 6% משכר הבסיס והסבירו לי שהוא מחוייב להשלים לי ל 8% החלק היחסימתברר שהוא (ארגון גדול ) לא מפריש לי בכלל כסף על השבתות והערבים כי זה נחשב "שעות נוספות" וגם כנ"ל לגבי הפנסיה , מסתבר שכאשר מפטרים עובד משמרות החברה מוסיפה לעובד 13%  לפיצוי הפיטורין , זה ממש לא מובן לי שעות נוספות זה משהו שקורה מידי פעם , לא ? במקרה המדובר זה חלק מהמשרה שלי , אז למה לא מפרישים לי על זה כסף ? ולמה אני לא מקבלת על זה כסף בפיטורין ? האם זה תקין ? או שיש לי עילה לתביעה אני מרגישה ממש מנוצלת

    • פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 14/03/2009 18:24

      ראשית יש לבדוק את ההסכם הקיבוצי אבל השאלה היא האם חוק שעות עבודה ומנוחה חל עלייך, אם כן ואכן מדובר בשעות נוספות שעות נוספות לא נחשבות לשם פיצויים אלא אם תוכלי להוכיח כי מדובר בנשהו פיקטיבי ובפועל זה חלק מהשכר, והוא משולם בלי קשר לביצוע בפועל כך לדוג' גם במחלה וחופש.

      • פניה לעו"ד אקרמן
        שירה | 15/03/2009 13:17

        אני יודעת שהיו לי 2 סוגי חוזים הראשון היה שעתי ומעל 8 שעות קבלתי שעות נוספות ושבתות 300% , עכשיו יש לי "גלובלי" כנ"ל 5 ימים בשבוע 5 משמרות כול השאר שעות נוספות , לא כול כך הבנתי את כוונתך "להוכיח שזה פיקטיבי" זה חלק מהמשרה אני מחויבת לעבוד ערבים ושבתות (חגים בתורנות) אן לי אפשרות בחירה אני לו מוגדרת עובדת יום אלא עובדת משמרות אני עובדת בחברת תעופה ישראלית גדולה,,,, רק לצורך העניין יש אמהות שמתפטרות לאחר הלידה כי אן אפשרות לעבוד רק בוקר , אז אם אני מחוייבת לעבוד ערב , למה זה נחשב לי שעות נוספות? משהו פה לקוי ולא ברור , חוק שעות מנוחה נראה לי שחל עלינו - כי אם אני משובצת שבת אז יש לי יום חופש באמצע שבוע 8 שעות חוק מנוחה לא אמור לחול על כולם ? מינואר 2000 ?

      • פניה לעו"ד אקרמן
        שירה | 15/03/2009 13:17

        אני יודעת שהיו לי 2 סוגי חוזים הראשון היה שעתי  ומעל 8 שעות קבלתי שעות נוספות ושבתות 300% , עכשיו יש לי "גלובלי" כנ"ל 5 ימים בשבוע 5 משמרות כול השאר שעות נוספות , לא כול כך הבנתי את כוונתך "להוכיח שזה פיקטיבי"זה חלק מהמשרה אני מחויבת לעבוד ערבים ושבתות  (חגים בתורנות) אן לי אפשרות בחירה אני לו מוגדרת עובדת יום אלא עובדת משמרות אני עובדת בחברת תעופה ישראלית  גדולה,,,,רק לצורך העניין יש אמהות שמתפטרות לאחר הלידה כי אן אפשרות לעבוד רק בוקר , אז אם אני מחוייבת לעבוד ערב , למה זה נחשב לי שעות נוספות? משהו פה לקוי ולא ברור , חוק שעות מנוחה נראה לי שחל עלינו - כי אם אני משובצת שבת אז יש לי יום חופש באמצע שבוע 8 שעותחוק מנוחה לא אמור לחול על כולם ? מינואר 2000 ?