עבודה מועדפת- דיני עבודה

  • שאלה קצת ארוכה מקבלה לקבל מענה שיעזור ולו במעט
    ורה | 11/03/2009 23:32

    זו שאלה שאני שואלת בשם חברתי. שעבדה בתחנת דלק תקופה של כמה חודשים.בתור עבודה מועדפת. נאמר ולקוח היה ממלא דלק ולא משלם לאחר מכן, היא הייתה מקבלת "קנס" והסכום היה יורד מחשבונה. האם זה דבר תיקני?. או שאולי מישהו היה גונב ממתק כלשהו מהחנות, שוב היא זו שהייתה סופגת את הקנס משום שזה קרה במשמרת שלה. בנוסף, כל חודש היא הייתה מקבלת משכורת שהיתה לוקה במחסור של מאות שקלים (200 ש'ח, 300 ש'ח ובתלוש האחרון 700 ש'ח).. באותו הרגע הייתה מעירה לבעל הבעל ושוכחת מהעניין. אין כאן ספק שמצד אחד זה גם חוסר אחריות מצידה שהרי הייתה צריכה לעמוד על שלה. אך משום תמימותה , המשיכה לעבוד שם. היא לא הייתה מתחימה כרטיס עובד כך שהשעות לא היו מתועדות. ויוצא כך שזו מילה שלה מול מילתו של בעל הבית לגבי סך השעות שמגיעות לה , על סמך מה שהייתה מתעדת ביומנה האישי. בנוסף בתלוש המשכורת שלה , יש דבר שאינו ברור ומופיע כיתוב שעל פיו היא מקבלת שכר לפי 14 שקלים לשעה. דבר זה מופיע רק בתלוש המשכורת שלה ולא של שאר העובדים. לאחר שעזבה את מקום העבודה , גילתה שבעל המקום ניסה לגנוב גם מעובדים אחרים . ולדוגמא לעובדת אחרת החזיר את הכסף שהיה חייב לה משום שאביה "איים " עליו.. חברתי סיימה לעבוד במקום העבודה לפני כ4 חודשים. והיא כעת מפחדת גם שבעל הבית לא יחתום לה על מסמך כלשהו שמאשר כי היא עבדה שם , שיצטברו לה השעות לצורך "העבודה המועדפת".על מנת שתקבל את הפיקדון...........דבר שאני לא מבינה, שכן, האם הוא לא חייב לחתום לה על המסמך ,שכן עבדה שם באמת וגם מצויים בידה תלושי המשכורת. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם אפשר להודיע על תלושי המשכרות המוזרים למס הכנסה? או לגורם כלשהו אחר? אשמח מאוד לעזרה...

    • עבודה מועדפת- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 14/03/2009 18:19

      יש לחברתך הרבה סיבות לתביעה מבחינת דיני עבודה מומלץ כי תתייעץ עם עו"ד. וניתן אף לפנות לפורום מסים וביטוח לאומי לקבלת תשובותיהם.