דיני עבודה - הסכמות בעל פה

  • פיצויי פיטורין
    ירון | 11/03/2009 16:10

    שלום, לפני כחודש סיכמתי עם מעסיקי כי אני מפסיק את עבודתי לאחר 10 שנות עבודה בחברה, עקב פניה לכיוון חדש. הסיכום בינינו בע"פ היה שאקבל מכתב פיטורין וכן 100% של פיצויי הפיטורין המגיעים לי . ביקשו שאגיש מצידי מכתב התפטרות - ובעצם שלחתי מייל לממונה עליי על בקשה לסיום עבודתי בתאריך היעד. עכשיו, כשבוע וחצי לפני סיום עבודתי, מודיע לי המעביד כי היתה אי-הבנה והוא מסרב לתת לי מכתב פיטורין ומשחרר לי רק 70% מפיצויי הפיטורין. מיותר לציין כי מדובר בכסף רב וכמו-כן, אם עובדות אלו היו ידועות לי מראש - הייתי נוהג אחרת (אולי מחכה שיפטרו אותי או פשוט ממשיך לעבוד). מה הברירות העומדות בפניי כרגע? אני יכול למשוך את "מכתב ההתפטרות" שלי בהסתמך על כך שבעצם הובטח לי משהו שלא מקויים? תודה!

    • דיני עבודה - הסכמות בעל פה
      עו"ד רענן קריב | 11/03/2009 16:33

      שוב "נעשה ונשמע". קודם פועלים, בלי להתייעץ מראש, טועים, וכעת שואלים מה לעשות. הסכמות כאלה ליש לעגן בכתב, בהסכם כתוב וחתום. מאחר והזכאותלפיצויי פיטורים היא רק ההסכמה ואין לה מקור בחוק,תוכל להגיש תביעה, אך יהיה עליך להוכיח את טענותיך בדבר תוכן ההסכמה. אם תצליח להוכיח, בית הדין לא יאפשר למעסיק לחזור בו מההסכמה, ויתכן שתקבל את מלוא הפיצויים. בכל מקרה לא יחייבו את המעסיק לתת מכתב פיטורים שהוא אינו אלא פיקציה ופתח לעבירה פלילית כלפי המוסד לביטוח לאומי.

      • ומה לגבי משיכת "מכתב ההתפטרות"
        ירון | 11/03/2009 17:01

        שלום ותודה על תשובתך הקודמת, אך נושא משיכת מכתב ההתפטרות לא נענה. האם אני יכול למשוך אותו? באילו תנאים כן ניתן למשוך מכתב התפטרות? והאם המעסיק היה צריך להשיב על המכתב ובכך בעצם לקבל את התפטרותי? מה קורה אם לא השיב? (אני שואל באופן כללי - אני פשוט לא זוכר אם קיבלתי תשובה כלשהיא על המכתב וכרגע אני לא מוצא, אני צריך לחפש). תודה!

        • דיני עבודה - הודעת פיטורים/התפטרות
          עו"ד רענן קריב | 11/03/2009 17:05

          הודעת התפטרות, כמו הודעת פיטורים, נכנסת לתוקף עם מסירתה ויישומה נדחה לתום ההודעה המוקדמת. ביטול הודעת התפטרות יכול להיעשות רק בהסכמה. אין התפטרות על תנאי כפי שאין פיטורים על תנאי. ההתפטרות תקפה אלא אם המעסיק הסכים לביטולה. שאלת הפיצויים היא שאלה אחרת, כפי שכתבתי, אם תוכיח הסכמה על תשלום הפיצויים, ייתכן שתזכה בטענה זו.