דיני עבודה - ידועה בציבור

  • ידועה בציבור + מבטחים
    קרן | 10/03/2009 23:22

    עורך דין רענן שלום, סבתי חיה עם בן זוג כידועה בציבור, הוא נפטר , וכעת היא מבקשת לקבל קצבת שאירים מקרן מבטחים. בפנייה לקרן נאמר לה שעליה להמציא הצהרה של ארכעה שיפוטית לפיה היא ידועה בציבור של המנוח. שאלתי: לסבתי אין הצהרה כזו ולכן: האם היא צריכה להגיש כתב תביעה כנגד הקרן בבית הדין לעבודה ורק אח"כ תקבל את הקצבה (ויתנהל משפט), או שיש אפשרות רק להגיש בקשה לבית הדין שיתן צו הצהרתי לפיה היא ידועה בציבור וזאת מבלי לתבוע את הקרן. תודה רבה מראש. קרן

    • דיני עבודה - ידועה בציבור
      עו"ד רענן קריב | 11/03/2009 09:17

      יש להגיש בקשה לפסק דין הצהרתי לבית הדין לעבודה, ולצרף תצהיר ואת כל המסמכים המלמדים על חיים משתפים ומשק בית משותף. אם העובדות מלמדות כי אכן התקיים משק בית משפותף, קרנות הפנסיה נוהגות בדרך כלל לא להתנגד ופסק דין הצהרתי כזה ניתן די מהר. אין מנוס מהגשת בקשה שהמשיבה בה תהיה קרן הפנסיה.