דיני עבודה - הריון

  • הריון
    אושרית | 10/03/2009 16:39

    שלום אני עובדת כרכזת גיוס שכר לפי שעה 3 פעמים בשבוע. אני בהריון שבוע 6 . אתמול המעסיק קרא לי והוציא אותי לחופשה...ללא זמן מוגדר. הוא לא ידע על ההריון על החופשה הוא ישלם לי מימי חופש שנותרו לי. אני רוצה לחכות לבדיקת דופק ואז לומר לו שאני בהריון האם הוא יכול לפטר אותי?

    • דיני עבודה - הריון
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 16:58

      לא ציית כמה זמן את עובדת. אם את עובדת מעל 6 חודשים, מרגע שתודיעי שאת בהריון יהיה על המעסיק לקבל היתר לפיטורייך. אסור לו להוציא אותך לחופשה העולה על 6 ימים ללא הודעה מוקדמת של 14 יום.

      • המשך
        אושרית | 10/03/2009 17:27

        אני עובדת שם שנה וחצי , הוא לא הודיע לי על החופשה, זו הייתה הנחתה, הוא אמר כשתהיה עבודה יקראו לי. אם אני מודיעה לו אחרי בדיקת דופק שאני בהריון, אסור לו לפגוע בי? אושרית

        • אסור לו לעשות זאת
          עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 17:32

          כשיסתיימו 6 ימים, על המעסיק לשלם שכר רגיל. אסור לו להוציא לחופשה בלתי מוגבלת באופן חד צדדי. בעניין ההריון: מרגע שהודעת על ההריון אסור לו לפגוע בך ללא היתר, לא פיטורים ולא פגיעה אחרת. העובדה שעשה זאת לפני שידע על ההריון תסייע לולקבל היתר, כי אין לתת היתר רק אם הממונה השתכנעה שהפגיעה אינה עקב ההריון.

          • תודה ועוד משהו
            אושרית | 10/03/2009 17:44

            החופשה אינה פיטורין, אז מרגע שאני מודיעה לו הוא לא יכול לפגוע בי ולקבל היתר. נכון?

            • בפעם השלישית: מרגע שאת מודיעה עליו לקבל היתר כדי לפגוע בך.  לת
              עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 17:46