דיני עבודה - הרעת תנאים

  • שינוי תנאי העסקה
    יעל | 10/03/2009 16:15

    שלום רב, אני מועסקת במקום פרטי למעלה מ 10שנים. עפ"י הסכם שבע"פ (הסכם כתוב ייחתם בקרוב) עם המעסיק סוכם כי המשרה המלאה שלי נחשבת לפי 7.5 שעות עבודה ביום. אנו עובדים 5 ימים בשבוע. מאז ומעולם שילם המעסיק שעות נוספות לפי המשרה הנ"ל בתעריף של 150% (הטבה). לאחרונה, הודיע המעסיק לכל העובדים כי משרה מלאה נחשבת ל- 8.5 שעות עבודה ושעות נוספות ישולמו עד ל 8.5 לפי תעריף של 100% ומעבר ל 8.5 בתעריף של 150%. האם לגבי לא מדובר בהרעת תנאים ? מה ניתן לעשות במקרה זה ? תודה רבה

    • דיני עבודה - הרעת תנאים
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 16:56

      מדוב בהפרת חוזה העבודה של ובהרעה בתנאי העבודה. עלייך להודיע זאת למעסיק ולהודיע שאחיינך מסכימה לשינוי חוזה העבודה שלך.

      • משרת אם
        יעל | 11/03/2009 14:33

        שלום עו"ד קריב, מבירור עם הנהלת חשבונות של משרידנו נאמר לי שלא מדובר בהרעת תנאים. המעסיק איפשר לי לעבוד במשרה של 7.5 שעות ולכן, אם אני אם לילדים ואיני יכולה לעבוד מעבר ל 7.5 שעות כיצד אני עושה שעות נוספות ?! במקרה המדובר, השעות הנוספות שעשיתי הן חריגות ולא מגיעות למספר כה רב בדרך כלל. כיצד עלי לנהוג ? תודה

        • להפסיק לחלוטין לעבוד שעות נוספות
          שיר ורד | 11/03/2009 19:58

          לחילופין לרכז את השעות הנוספות ליום אחד בשבוע (בהסכמת המעסיק ובסידור משפחתי מתאים) ואז לקבל תוספת שעות נוספות על כל השעות פרט לאחת.