הפני את השאלה לפורום נזיקין

  • תאונת עבודה- בלט דיסבק
    שירז | 10/03/2009 15:53

    בנובמבר 2008 מישהו פגע בי בגבי עם רכבו ומחץ אותי לתוך מכונת שתייה,במסגרת העבודה.מאז אני לא עובדת,סובלת מכאבי גב,עברתי טיםולים כגון פיזיותרפיה זריקות,נטילת תרופות,בדיקות וכו',לאחרונה גילו לי שיש לי 2 בלט דיסק בגב התחתון כתוצאה מהתאונה. שאלתי וכמה אני אוכל לקבל מחברת הביטוח של הנהג בערך? והאם אני יכולה לתבוע גם את העבודה? תודה רבה.

    • הפני את השאלה לפורום נזיקין  לת
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 16:54

      • זה לא נקרא תאונת עבודה?
        שירז | 10/03/2009 17:09

        ?

        • אולי, אבל גם בתאונות עבודה מטפלים בפורום נזיקין.  לת
          עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 17:21

    • הבהרה
      שיר ורד | 10/03/2009 22:22

      במקרה של תאונת עבודה הגורם האחראי לפיצוי הוא ביטוח לאומי ולכן שאלות בנושאי תאונות עבודה יש להפנות לפורום ביטוח לאומי.במקרים נדירים , ניתן לתבוע גם את המעסיק , זה בדרך כלל אפשרי בהתקיים צרוף התנאים הבאים. יכולת להוכיח רשלנות של המעסיק והעדר כיסוי ביטוחי אחר (נהג פוגע וביטוחו, ביטוח לאומי וכדומה). בגלל המורכבות של תביעות כאלו, בדרך כלל לא ניתן לתת יעוץ בפורום ויש לאסוף מסמכים ונתונים ולפנות ליעוץ אישי.

      • כשהתייעצתי עם עו"ד הוא אמר לי שבתאונת דרכים גם אם
        שירז | 11/03/2009 01:08

        היא במסגרת עבודה אפשר לתבוע אך ורק את חברת הביטוח של הנהג האם זה נכון?