תשובה

  • חישוב ימי חופשה
    אינסה | 10/03/2009 13:25

    שלום! אני עובדת החברה שנה עשירית 5 ימים בשבוע. לפי חוק יש לי חופשה שנתית 18 יום. שמתי לב שבחודשים שאני לוקחת ימי חופשה מזכים אותי בפחות מ-1.5 ימי חופש לחודש זה. ומסבירים את זה שאם לקחתי חופש החודש אז ימי חופשה שמגיעים לי החודש מחושבים באופן יחסי לכמות הימים שעבדתי בחודש זה. האם המעביד צודק בחישוב?אם לא,אז איפה אפשר למצוא איך צריך להתבצע חישוב? תודה מראש הערת מערכת:לקריאה נוספת:חוק חופשה שנתית

    • תשובה
      שיר ורד | 10/03/2009 14:29

      ראשית, אין התיחסות מפורשת בחוק לשאלתך.שנית, הנוהג המקובל הוא לא לעשות כפי שנוהג המעסיק שלך.החוק מתיחס רק לעובדים העובדים 6 ימי עבוד בשבוע ולגביהם נקבע שאם עבדו לפחות 200 ימים בשנה (ובשנה שבה לא התקיימו יחסי עובד מעביד בכל השנה 240 ימים) יקבל העובד את מלוא מכסת ימי החופשה.במקרה של עבודה של 5 ימים בשבוע ישנו צו הרחבה שמקטין את מספר ימי החופשה בשנתי וגם מתרגם אותם מימי חופשה ברוטו (כולל שבתות)  לנטו(ימי עבודה). ולכן לא ברור האם הסעיף בחוק  לגבי 200 או 240 ימי עבודה תקף ו/או צריך לעבור התאמה ל 5 ימי עבודה.לדעתי, כל עוד מספר ימי עבודתך בשנה לא פחת מ 200 תוכל לטעון שאין להפחית ממספר ימי החופשה המגיעים לך על פי צו ההרחבה ומומלץ שתגיש בהקדם תביעה על כל השנים הקודמות (עד 7 שנים).

    • דיני עבודה - חופשה
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 17:00

      המעסיק טועה. חודש שבו נלקחה חופשה הוא חוד עבודה רגיל ויש לזכותך בימי החופשה בגינו. אין מקום לחישוב יחסי, חודש העבודה הוא חודש מלא.