תשובה

  • שאלה
    דודו | 10/03/2009 11:28

    הרבה פעמים היה רשום לי בחוזה עבודה בעבודות קודמות את הדבר הבא:"הנך מתחייב לעבודה בשעות נוספות לפי הוראות הממונים עלייך".מאחר ואני מתכוון ללמוד ייתכן ויהיו פעמים בהם אתבקש לעשות שעות נוספות והדבר יתנגש עם הלימודים.מה ניתן לעשות מבחינה חוקית במקרה כזה?

    • תשובה
      שיר ורד | 10/03/2009 15:56

      לדאוג שבחוזה העבודה יהיה כתוב שמאחר ואתה סטודנט, החברה מתחייבת לתת לך אפשרות לצאת לחופשה(בתשלום או בלי תשלום* לקראת הבחינות ובמועדי הבחינות (רצוי להגדיר גם את התקופה וגם את מספר ימי החופשה) וכן לא להעסיקך בשעות נוספות המתנגשות עם שעות הלימוד שלך.אם החברה  לא מוכנה חפש חברה אחרת, או שתצטרך לוותר על לימודים כאשר צורכי העבודה יחייבו זאת.