דיני עבודה- שאלות שונות

  • 4 שאלות
    לי | 10/03/2009 07:12

    בוקר טוב וחג שמח, יש לי 3 שאלות ואשמח לקבל עליהן תשובה מקצועית בהקדם האפשרי- 1. כמה אחוזים מהמשכורת מופרשים לפנסיה, כמה המעסיק צריך לשלם? וכמה העובד? 2 מהי נקודת הזיכוי לאם עובדת? כלומר, מאיזה סכום יורידו לה מס-הכנסה ובאיזה גובה? האם זה תלוי גם במשכורת של הבעל? 3. אני עובדת במרכז של מועצה 3 ימים בשבוע ומועסקת על פי שכר עבודה לפי שעה. כיצד יש לחשב את ימי החופש שמגיעים לי על פי חוק? 4. אם מקום העבודה סגור בפורים וזה יוצא יום שאני צריכה לעבוד בו, האם על המעסיק לשלם לי את שכר העבודה של יום זה? תודה רבה ותבורכו על המידע שאתם נותנים לי .

    • דיני עבודה- שאלות שונות
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2009 10:33

      אגב, שאלת רק 3 שאלות. בעניין נקודות זיכוי פני לרואה חשבון, יועץ מס או פורום מסים.תשובות אל המתבססות על החוק. אםאת עבדת רשות מקומית על פי חוקת העבודה - הפני את השאלות לועד העובדים. 1. לא כתבת ממתי את עובדת. מ-1 לינואר 2008 השיעורים הם 0.833% תגמולי מעביד, 0.833% תגמולי עובד ו-0.833% פיצוים. מ-1 לינואר 2009 היעורים עולים ל-1.66% תגמולי מעביד,1.66% תגמולי עובד ו-1.66% פיצויים. 3. לפי הטבלה שבחוק, יחסית לשיעור המשרה. שיעור המשרה הוא 43 שעות לשבוע ו-186 שעות לחודש. 4. לא שכר אלא דמי חופשה. יום זה נחשב יום חופשה על חשבון יתרת החופשה השנתית.